Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче урізати термін депутатам, але не собі

Четвер, 14 жовтня 2010, 15:03

Закон про зміни в Конституцію щодо 5-літнього терміну повноважень президента. парламенту і депутатів місцевих рад вимагає коригування.

Про це заявив спікер Верховної Ради Володимир Литвин журналістам у четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Литвин підкреслив, що поки що не направляв даний закон для одержання висновків Конституційного суду.

"Я не випадково сказав про те, що там є питання. Звернулася група депутатів - для того, щоб передбачити в перехідних положеннях законопроекту норму про те, що п'ятирічний термін повноважень для місцевих виборів настає з наступною каденцією", - сказав Литвин.

"Тому, що, якщо ми зараз приймемо (ці зміни в Конституцію), а будуть обрані на чотири роки (депутати місцевих рад на виборах 31 жовтня) тоді виникне колізія", - підкреслив Литвин.

За його словами, у даному законопроекті, термін повноважень Верховної Ради нинішнього скликання встановлюється на п'ять років, оскільки нинішній парламент обирався по тим правилам, що передбачали п'ятирічний термін його повноважень.

Литвин пояснив, що таким чином, у перехідних положеннях даного законопроекту необхідно чітко зафіксувати, що депутати місцевих рад на виборах 31 жовтня обираються на 4-річний термін повноважень, а на 5 - літній срок повноважень будуть обиратися вже з наступних виборів.

Відповідаючи на питання про те, чи можливо переголосування по законопроекту про внесення змін у Конституцію України для того, щоб доповнити їх відповідною пропозицією, висловленою народними депутатами, Литвин сказав: "Питання не стоїть, щоб переголосувати (законопроект). Зараз ми вивчаємо як це врегулювати на регламентному рівні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування