Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв обіцяє розібратися з боєприпасами

Четвер, 14 жовтня 2010, 18:11
Через 2 роки арсенал у Лозовій буде перетворено на безпечну територію.

Про це заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв після проведення інспекції 61-го Арсеналу в місті Лозова Харківської області, повідомляє прес-служба уряду.

Клюєв повідомив, що Кабмін виділив 30 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків загорання боєприпасів.

"У наступному році - близько 60 мільйонів. Всього програма ліквідації наслідків на території арсеналу передбачає фінансування у розмірі 120 мільйонів гривень", - повідомив він.

Перший віце-прем'єр також заявив, що до кінця листопада 114 сімей, які досі мешкають на території поблизу небезпечного арсеналу, отримають нове житло.

На це Кабмін також виділив 30 мільйонів гривень. За інформацією глави Харківської обладміністрації Михайла Добкіна, за кошти забудовника буде зроблено косметичний ремонт у нових квартирах, щоб люди могли швидше в них заселитися.

Крім того, після проведення оцінки території, Клюєв повідомив: "Протягом двох років після вибухів боєприпасів крім розкрадання металобрухту практично нічого не робилося".

"У квітні цього року я послав сюди міністра з надзвичайних ситуацій і губернатора Харківської області. Після оцінки ситуації я доповів президенту та прем'єру про необхідність негайної ліквідації наслідків цієї надзвичайної ситуації", - повідомив Клюєв.

Також він додав: "Необхідно ліквідувати боєприпаси, що залишилися, так само, як ми зробили це у Новобогданівці. Ситуація вимагала втручання, тому що тут всюди розкидані боєприпаси і залишається небезпека повторної трагедії".

Як відомо, через надзвичайно високі температури 16 червня поточного року перший віце-прем'єр доручив відповідним міністерствам і відомствам вжити заходів щодо недопущення повторення надзвичайної ситуації на цьому об'єкті, а 21 червня уряд України затвердив відповідний план заходів.

Крім того, Клюєв повідомив, що арсенал у Балаклії (Балаклійський район Харківської області) також буде очищено від боєприпасів.

Він уточнив, що останній раз відвідував арсенал в Балаклії в 2007 році: "На сьогодні існує доручення цей арсенал вивозити".

"Це досить тривала процедура. Тому сьогодні виділяються кошти на посилення охорони цього об'єкта", - повідомив чиновник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування