Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК може зробити КС крайнім у питанні виборів

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 15:22

Заступник голови ЦВК Андрій Магера не виключає, що ЦВК може звернутися в Конституційний суд за роз'ясненням щодо проведення чергових парламентських виборів.

Про це він сказав на прес-конференції в п'ятницю в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Магера підкреслив, що відповідно до Конституції України парламентські вибори повинні проводитися в останній тиждень березня четвертого року повноважень парламенту. Таким чином, чергові вибори у Верховну Раду, за його словами, повинні відбутися 27 березня 2011 року.

Він підкреслив: "Я не виключаю того, що ЦВК може додатково звернутися в Конституційний суд України за допомогою".

Магера також звернув увагу на те, що термін повноважень посадових осіб і термін призначення чергових виборів - це різні речі.

"Термін повноважень посадових осіб і термін призначення чергових виборів - це не те саме. Термін повноважень народних депутатів і термін призначення чергових виборів у Верховну Раду - це різні речі, це різні норми закони, що містяться в різних статтях Конституції України", - підкреслив він.

Магера звернув увагу на те, що після рішення КС, що скасував політреформу 2004 року, термін повноважень депутатів районних і обласних рад залишається невизначеним.

"Ні на рівні Конституції, ні на рівні чинного законодавства, ні закон про місцеве самоврядування, ні закон про статус депутатів місцевих рад, ні закон про місцеві вибори це питання не регулює", - сказав він.

У свою чергу заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна також підкреслила, що вибори у Верховну Раду повинні пройти 27 березня 2011 року.

Вона нагадала, що ЦВК вже в листопаді має оголосити початок виборчого процесу у Верховну Раду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: