Луценко розповів про кримінальних авторитетів при владі

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 17:34

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що колішні кримінальні авторитети почали активно впливати на політичні та економічні процеси в державі.

Про це він заявив на прес-конференції у Львові, повідомляє Уніан.

"Мені це дуже шкода говорити, бо в 2005-2008 роках ми фактично витіснили з території України "злодіїв в законі" і кримінальних авторитетів. Але зараз все це повертається разом з духом кучмізма і втручається, або вже бере активну участь в політичних та економічних процесах в державі", - сказав Луценка.

За його словами, "сьогодні кримінальний авторитет з міста Єнакієве "Юра Єнакієвський" є найвпливовішою фігурою українського політикуму".

"Саме він сьогодні регулює дуже багато економічних і політичних процесів в Україні". "Методи цього "регулювання" традиційні для кримінального середовища", - додав екс-міністр.

Крім того, Луценко заявив, що знову активізується найкривавіша банда в сучасній історії України - банда Гіві Немсадзе з Донецька, яка у 2005 році була фактично знищена.

За словами екс-міністра, сам Немсадзе повернувся в Україну і заявив, що не він, а його брат причетний до вбивства 52 людей.

"В результаті він отримав амністію і сьогодні відновив свою активну діяльність в Донецькому регіоні", - сказав він.

"Аналогічно - з-за кордону повернувся розгромлений у 2005-2006 роках кримінальний авторитет Дніпропетровська "Нарік", і ми бачимо у Дніпропетровську вже наслідки - вибухи, рекет, рейдерство...", - додав Луценко.

Крім того, за його словами, відбувається "реабілітація" другого за жорстокістю кримінального угруповання Одещини - кримінального авторитета "Ангела", "довірені особи якого рухаються навіть у владу".

"Скажімо, у списках Партії регіонів в Одеську міськраду, іде активний представник "Ангела". Нагадаю, що на рахунку цієї групи 47 трупів, 7 з яких замовлені прямо з тюрми. До того ж два злочини були скоєні цією бандою проти слідчої з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Галини Климович", - сказав Луценко.

Він заявив, що подібна ситуація відбувається практично в усіх регіонах України, в тому числі й на Київщині, де до обласної ради за списками Партії регіонів балотується "людина з кримінальним минулим Юрій Цикаленко".

За словами Луценка, в біографії цієї особи - "безліч статей Кримінального кодексу".

"Складається враження, що це один з яскравих представників сіцілійської мафії", - зазначив екс-міністр.

"Таких прикладів можна наводити багато. Я не хочу сказати, що всі ці люди ідуть по списках тієї чи іншої партії. Мова йде про реабілітацію тих банд, на рахунку яких десятки трупів", - наголосив Луценко.

При цьому він зауважив, що одним з останніх сигналів стала отримана ним інформація про те, що син колишнього керівника "Укравтодору", якого у 2007 році було затримано за викрадення, катування і вбивство людини, через 2,5 роки судового слідства звільнений з-під варти, у той час, як два його спільника утримуються під вартою.

"Дуже шкода, але українське суспільство спокійно спостерігає ті очевидні сигнали кримінального відродження", - підсумував Луценко.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:56
оновлюється від 00:04Групи ворожих "Шахедів" атакують Україну – Повітряні сили
02:38
Росіяни атакували Сумщину КАБами, скидали міни
01:42
Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки – посол
01:00
футболЛунін видав суперматч і допоміг "Реалу" пройти в серії пенальті "МанСіті" в Лізі Чемпіонів
00:48
Нам треба переграти Путіна в рішучості – Зеленський на засіданні Євроради
00:24
У Чорногорії – третій за останні дні гучний арешт топпосадовців
00:14
футболНімецька "Баварія" обіграла "Арсенал" Зінченка і вийшла в півфінал Ліги Чемпіонів
23:55
Новини економіки 17 квітня: прогноз по урожаю-2024, споживання електроенергії росте через похолодання
23:53
"Україна – не Сирія": Юсов відреагував на слова Терехова, що Харків може стати новим Алеппо
23:32
Закупівельника Міноборони Волошенкова планують звільнити на тлі згадок про його участь в "Антимайдані"
Усі новини...