Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа дасть оцінку поверненню України до старої Конституції

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 19:21
Венеціанська комісія не розглядала законність рішення Конституційного суду щодо скасування політреформи-2004 і надалі не буде цього робити.

Про це заявив депутат Володимир Пилипенко, який взяв участь у засіданні на запрошення секретаря Венеціанської комісії, передає "Дзеркало тижня".

За його словами, на засіданні 15 жовтня "ніхто не повинен був вивчати і оцінювати рішення" Конституційного суду.

"Цього не було і не могло бути на порядку денному. Комісія лише взяла до уваги рішення КС. Венеціанська комісія не буде критикувати або називати незаконним це рішення", - зазначив Пилипенко.

Депутат повідомив, що на порядку денному було призначено доповідача, який буде вивчати ситуацію, що склалася в Україні у зв'язку з рішенням Конституційного суду.

"У зв'язку з тим, що закон визнаний неконституційним, Венеціанська комісія дасть юридичну оцінку тій ситуації, яка склалася з конституційним устроєм України", - сказав Пилипенко.

"Звіт доповідача, імовірно, буде представлений у грудні. Озвучені Венеціанською комісією рекомендації, безумовно, будуть розглядатися нами при внесенні подальших змін до Конституції", - зазначив він.

"Фактично це буде підмогою Україні, щоб розібратися в ситуації, що склалася", - вважає Пилипенко.

Як відомо, 1 жовтня Конституційний суд визнав неконституційним політреформу 2004 року.

Суд доручив органам державної влади невідкладно привести норми законодавства у відповідність з Конституцією в редакції 1996 року.

Вже 5 жовтня Парламентська Асамблея Ради Європи звернулася до Венеціанської комісії з приводу скасування політреформи 2004 року.

Як зазначила тоді доповідач моніторингового комітету ПАРЄ Маіліс Репс це пов'язано з тим, що зараз звучать різні тлумачення того, що сталося в Україні.

У свою чергу, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко в ефірі одного з телеканалів заявила, що Венеціанська комісія "буде розглядати питання законності, адекватності дій українського Конституційного Суду" у зв'язку з відмінною політреформи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування