Турчинов розповів навіщо "Батьківщині" зміни

Неділя, 17 жовтня 2010, 14:33

Зміни до статуту "Батьківщини" вносяться для модернізації і демократизації партійного функціонування.

Про це заявив перший заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, представляючи зміни до статуту партії.

"Головним питанням з'їзду є питання модернізації нашої партії, яка повинна наблизити її до виборців, побудувати структуру, що враховує зміни виборчого законодавства, та перетворити "Батьківщину" на справді європейську демократичну партію", - сказав Турчинов.

"Треба врахувати, що модернізацію "Батьківщини" ми будемо робити в умовах жорстокої агресії чинної влади проти нашої партії, в умовах згортання демократії та спроби побудувати в Україні тоталітарний режим", - додав він.

Турчинов запропонував делегатам з'їзду затвердити відповідні зміни до статуту.

Перший блок змін пов'язаний зі зміною структури партії, що охоплює всі партійні організації, починаючи з первинних.

"Основою нашої партії повинні стати первинні парторганізації, що створюються та повинні функціонувати на кожній виборчій дільниці", - наголосив Турчинов.

Другий блок змін до статуту пов'язаний з демократизацією партійного функціонування.

За словами Турчинова, ці зміні пов'язані з запровадженням проведення обов'язкового попереднього внутрішнього партійного голосування (праймеріз).

"Праймеріз повинні відбуватися публічно, з широким залученням громадськості та ЗМІ. Так віднині складатимуться наші списки, починаючи з райради і закінчуючи Верховною Радою", - підкреслив він.

Третій блок, за словами Турчинова, носить суто технічний характер. Йдеться про зміну юридичної адреси партії Батьківщина.

"За безпосередньої вказівки Януковича знищити опозицію, наша партійна організація не має змоги продовжувати свою діяльність на бульварі Лесі Українки, де вона існувала впродовж 10 років, відповідно до змін новою юридичною адресою буде вул. Турівська, 15", - повідомив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування