Тимошенко каже, що "Укртелеком" заберуть потрібні люди

Неділя, 17 жовтня 2010, 16:54
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що приватизація "Укртелекому" відбувається під конкретного переможця.

Про це вона сказала на брифінгу в Києві.

"Якщо би "Укртелеком" набував стратегічного інвестора на основі справедливого конкурсу, вартість би склала мінімум 10-12 мільярдів доларів", - сказала Тимошенко.

"Але сьогодні я отримую інформацію від визнаних компаній, що їх просто не допускають, створюючи штучні перешкоди", - додала політик.

За словами Тимошенко, "вже сьогодні переможець конкурсу з продажу "Укртелекому" визначений".

Лідер БЮТ також вважає виправданим підписання за часів її прем'єрства додаткової угоди з власником "Криворіжсталі" компанією "Арселор-Міттал", що недавно було предметом позову Генпрокуратури.

"Ми (в додатковій угоді) поставили пріоритет на соціальних питаннях, а інвестиційні зобов'язання перенесли в часі", - сказала Тимошенко.

За її словама, "Арселор-Міттал" потребував часу "для зміни технічної документації в частині інвестзобов'язань".

"Щоб Криворіжсталь у них не забрали, ми внесли зміни в договір купівлі-продажу", - сказала Тимошенко.

"Вони (Арселор-Міттал) дуже добре опікувалися виконанням інвестзобов'язань і платили в бюджет в чотири рази більше, ніж при попередніх власниках", - додала екс-прем'єр.

Як відомо, Генпрокуратура подала до суду на розірвання додаткової угоди з власником "Криворіжсталі" щодо перенесення інвестзобов'язань, але після повернення президента Януковича з Парижа відкликала цей позов.

За інформацією джерел, президент Саркозі під час розмови з Януковичем порушив питання щодо неприємностей, які виникли в Україні у французько-індійської компанії "Арселор-Міттал".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...