Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саркозі дав Януковичу орден за підказкою "друзів Росії"?

Понеділок, 18 жовтня 2010, 21:26
Президенту Віктору Януковичу дали Орден Почесного легіону за клопотанням одного з проросійських депутатів Національної Асамблеї Франції.

Про це повідомляє журналіст Алла Лазарева в своєму блозі на сайті ВВС.

Як відомо, 10 жовтня президент Франції Ніколя Саркозі вручив президенту Януковичу Орден Почесного легіону.

Журналіст зазначає, що прес-служба французького глави держави уточнила, що "в дипломатичних відносинах такі нагороди часто трапляються", а також - що "йдеться більше про повагу до країни, ніж про конкретні заслуги окремої людини".

"А комісія з надання відзнаки повідомила, що "накази з точним формулюванням нагород для іноземців не є публічними", - розповіла Лазарева.

Журналіст, з посиланням на власні джерела у французькій Національній Асамблеї, уточнила, що Януковича "запропонував на орденоносця один з французьких депутатів, що належить до російського лоббі".

"Москві нині вигідно, аби її друзі, за можливості, робили приємне іншим корисним друзям", - цитує Лазарева державного службовця з двадцятирічним стажем.

Як відомо, також орден свого часу отримували російський прем'єр Владімір Путін, малайський посередник у торгівлі нелегальною зброєю Абдул Разак Багінда, корейський бізнесмен-авантюрист Кім Ву-Чунг та панамський диктатор Мануель Антоніо Нор'єга.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування