Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат Кириленка розповів, як міліція била і обливала горілкою його помічника

Вівторок, 19 жовтня 2010, 10:50

Депутат від "За Україну" Іван Стойко просить президента Віктора Януковича взяти на свій контроль розслідування інциденту затримання і побиття міліцією його помічника.

Про це він заявив з трибуни парламенту у вівторок.

"Я звертаюся до президента. Я хочу з ним зустрітися і розповісти про цю ситуацію. І щоб він особисто взяв її на свій контроль", - сказав депутат.

Він також попросив оформити його заяву як запит до Генпрокуратури і СБУ.

Стойко розповів, що інцидент стався, коли його помічник повертався додому з дружиною і двома дітьми.

"Біля під'їзду він був безпідставно затриманий. У нього почали вимагати документи. Він показав посвідчення помічника народного депутата, пенсіонера МВС, інваліда... На це міліція не відреагувала і почалися перепалки", - сказав він.

Далі, за словами Стойка, п'ять міліціонерів "скрутили" його помічника, "затягнули у воронок і привезли до наркодиспансеру".

"Не оглядаючи його, встановили середню ступінь сп'яніння і кинули до камери. При цьому, везучи його туди, облили його горілкою, побили телефон, щоб він не міг зателефонувати мені", - заявив депутат.

При цьому він зазначив, що коли він зв'язався з міліціонерами, ті сказали, що "закон для них не писаний" і що їхнє "начальство знає про це затримання".

"Вони не просто затримали людину, а порвали одяг на ньому і побили", - сказав Стойко.

Водночас у МВС у понеділок спростували інформацію про побиття помічника Стойка.

У департаменті зазначили, що патруль внутрішніх військ, який ніс службу з охорони громадського порядку в мікрорайоні "Дружба" у Тернополі, помітив біля одного з будинків нетверезого чоловіка.

"Міліціонери вирішили встановити його особу і для того, щоб він не нашкодив своєму власному здоров'ю, прийняли рішення затримати його (ст. 178 Адмінкодексу України). Чоловік погодився проїхати з міліціонерами до лікарні і сів у патрульний автомобіль добровільно", - заявили у міліції, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами представників МВС, не бажаючи заходити в медкабінет, затриманий "почав смикати військовослужбовців за формений одяг і зірвав погони у одного з прапорщиків".

"Лікар-нарколог встановив середню ступінь сп'яніння у чоловіка. Згодом для складання адмінпротоколу затриманого доставили у відділення міліції, де він почав вести себе агресивно, і на нього наділи наручники", - стверджують у міліції.

За даними МВС, перебуваючи в КПЗ, чоловік "поводився неадекватно", а вранці йому стало погано, і міліціонери викликали "швидку допомогу".

"Лікар у присутності дружини затриманого оглянув його і не знайшов видимих тілесних ушкоджень", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу Стойко спростував цю заяву МВС.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування