Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бродський пропонує віддати друк закордонних паспортів Нацбанку

Вівторок, 19 жовтня 2010, 12:34

Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський вважає, що закордонні паспорти замість ЄДАПСу може випускати монетний двір Нацбанку України.

Як повідомив Бродський газеті "Дело", 17 жовтня він написав лист президенту Віктору Януковичу, у якому виклав ситуацію з "ЄДАПСом", який на даний момент виготовляє закордонні паспорти.

За словами Бродського, у тексті листа повідомляється про те, що першим указом президента Леоніда Кучми передбачалося, що закордонні паспорти повинні виготовлятися на державному підприємстві.

Бродський упевнений, що у випадку, якщо Янукович погодиться передати державі право друкування закордонних паспортів, то їх може випускати монетний двір Національного банку.

Як стало відомо раніше, Бродський звернувся до генпрокурора з проханням надати йому охорону, тому що зачепив чиїсь бізнес-інтереси, звернувшись до президента із проханням позбавити "ЄДАПС" права виробництва закордонних паспортів.  

Ще раніше Бродський заявляв, що в Україні створена приватна монополія на виробництво документів суворої звітності "ЄДАПС", 90% прибутків якої осідають на закордонних рахунках.

"Дійшло до абсурду: власник "ЄДАПСу" Сидоренко є власником патенту навіть на закордонний паспорт України, на обкладинку з гербом і всі сторінки й одержує за це роялті! Такого немає в жодній країні миру", - підкреслив чиновник.

Бродський заявляв, що народний депутат Василь Грицак (Партія регіонів), негласно контролюючи структуру "ЄДАПС", отримує від усієї країни мільярди доларів за виготовлення бланків суворої звітності та голограм.

Грицак же заявив: "Я не хочу коментувати хворого "помаранчевого" шизофреніка. Я думаю, що президент через якийсь час розбереться й зрозуміє, що такі люди, як Бродський, не можуть працювати керівниками й нездатні генерувати якісь здорові ідеї", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування