Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: реанімація кучмівської Конституції - шанс для демократії

Вівторок, 19 жовтня 2010, 13:29
Повернення до Конституції 1996 року є "шансом для демократичного розвитку країни".

Про це заявив лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко на прес-конференції в Чернівцях 18 жовтня, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Я не вважаю катастрофою для України повернення до старого зразку Конституції, незаконно поверненої Конституційним Судом. Навпаки, вважаю це шансом для демократичного розвитку країни", - сказав він.

"Враховуючи те, що чинна влада навряд чи дасть можливість провести чесні вибори не тільки до місцевих рад, але і в майбутній парламент, тільки майбутні президентські вибори є шансом для відновлення європейського шляху розвитку України", - зазначив Луценко.

За словами політика, "до цього треба готуватися і працювати".

Він зазначив, що якщо демократичні сили знайдуть в собі відповідальність об'єднатися і запропонувати єдину об'єднавчу кандидатуру політика, "ми виграємо президентські вибори, і цей президент буде мати всю повноту повноважень для того, щоб радикально і швидко змінити ситуацію в країні на краще".

"Головне при цьому - не обрати чергового "президента-трутня", а нормальну людину, яка знає, що хоче зробити з країною, матиме конкретні плани і конкретну команду. Саме таке завдання стоїть перед опозицією на найближчі кілька років", - підкреслив Луценко.

Крім того, політик заявив, що місцеві вибори "не будуть переможними для опозиції в цілому".

"Український виборець повинен продемонструвати діючій влади несприйняття політики Віктора Януковича і Партії регіонів. Це може бути шляхом голосування за опозиційні партії", - сказав він.

"Однак наявність 15 опозиційних партій в України є ганебним явищем для опозиції. Я за останні 10 місяців неодноразово зустрічався з усіма лідерами опозиції", - заявив Луценко.

"На жаль, жоден з них не проявив готовності до найменшого згуртуванню опозиційних сил. Шкода, що так відбувається. Саме це зірве масову підтримку виборцями представників опозиції", - переконаний політик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...