ЦВК просить розібратися з депутатським строком швидше

Вівторок, 19 жовтня 2010, 18:36
ЦВК просить Конституційний Суд розглянути своє уявлення про терміни повноважень Верховної Ради в невідкладному порядку.

Про це повідомив заступник глави Центрвиборчкому Андрій Магера у вівторок журналістам у Києві.

"Власне, ми просили про невідкладний розгляд цього запиту з урахуванням того, що терміни досить стислі, і необхідно, щоб була визначеність", - сказав він

"Яка буде позиція КС - природно, ми не можемо вплинути на позицію суддів, але будемо сподіватися, що до нашої пропозиції прислухаються", - додав Магера.

При цьому він повідомив, що виходячи з норм Конституції 1996 року, ЦВК має оголосити про початок виборчого процесу не пізніше 22 листопада, і сам виборчий процес повинен початися 27 листопада.

У той же час, глава ЦВК Володимир Шаповал, що комісія розгляне питання про фінансування парламентських виборів після відповідного рішення КС.

"Я особисто звертатися не буду в зв'язку з тим, що я не уповноважений це робити", - сказав він, відповідаючи на питання, чи буде ЦВК подавати запит про фінансування виборчої кампанії з можливих виборів до парламенту 27 березня 2011 року.

"Ми дочекаємося від Конституційного Суду рішення, очевидно, такого, знаєте, всеосяжного, глибокого, по справжньому інтелектуального, і тоді ми будемо діяти", - додав він.

Як відомо, ЦВК у вівторок прийняв рішення направити до КС подання про тлумачення норми Конституції 1996 року в частині терміну повноважень Верховної Ради нинішнього скликання.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування