Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі вважають, що КС не повинен призначати вибори

Вівторок, 19 жовтня 2010, 23:19
Питання про визначення дати парламентських виборів в Україні необхідно вирішувати шляхом внесення змін до Конституції.

Про це заявила член Венеціанської комісії Марина Ставнійчук на прес-конференції у вівторок.

"Мені здається, що в питаннях подальшого розвитку держави нам всім необхідно рухатися в конституційному полі, і все ж таки вирішувати питання про механізм призначення і дати виборів через сам текст Конституції, а не через рішення Конституційного Суду", - сказала вона.

"Інакше так далеко можна зайти", - підкреслила Ставнійчук.

При цьому вона нагадала про рішення КС з питання про конституційність призначення президентських виборів на 25 жовтня 2009 року. За її словами, тоді КС дав конституційно-правовий механізм для призначення дати президентських виборів.

Тому вона допускає, що КС може дати аналогічний механізм і для визначення дати парламентських виборів після скасування політреформи 2004 року і повернення до Конституції 1996 року.

Крім того, Ставнійчук має намір домагатися зустрічі з президентом Віктором Януковичем, щоб обговорити з ним питання висвітлення діяльності Венеціанської комісії при розгляді питань, пов'язаних з Україною.

"Я, як член Венеціанської комісії, очевидно, буду просити президента про зустріч з тим, щоб викласти йому ситуацію, тому що не добра виходить картина", - заявила вона.

"На засідання Венеціанської комісії приїжджають депутати, приїжджає заступник члена Венеціанської комісії, привозять з собою журналістів, вони дають в основному їхні коментарі, а я, як член Венеціанської комісії, маю можливість надати свою інформацію виключно через інтернет", - зазначила Ставнійчук.

Коментуючи виступ у парламенті заступника члена Венеціанської комісії, регіонала Сергія Ківалова, вона підкреслила: "Сказати, що Венеціанська комісія не має жодних претензій до рішення КС (про скасування політреформи 2004 року) - це, напевно, сказати неправду".

"Маніпулювання позицією і розглядом питань на засіданні Венеціанської комісії є питанням неприпустимим", - сказала Ставнійчук.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування