Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Регіонах" не хочуть забороняти секонд-хенд

Середа, 20 жовтня 2010, 14:09
У Партії регіонів обговорюють заборону секонд-хендів і планують внести зміни до проекту Податкового кодексу з цього питання.

Як повідомив журналістам у середу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, коментуючи акцію протесту під стінами парламенту проти заборони секонд-хендів, під час обговорення цього питання на засіданні фракції "думки розділилися".

Він підкреслив, що виступив з пропозицією до уряду при підготовці Податкового кодексу врахувати думку фракції про недоцільність повної заборони секонд-хендів в Україні.

Єфремов запевнив, що при доопрацюванні кодексу ця позиція буде врахована.

У свою чергу, глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський заявив, що його відомство має намір наполягати на введенні заборони на ввезення секонд-хенду в Україні.

"До яких пір ми будемо ввозити в Україні речі, які хтось носив, як на звалище? Я буду наполягати на тому, щоб такий закон був прийнятий, і в питанні секонд-хенду була поставлена крапка. Ми повинні самі себе одягати - це мільйон робочих місць", - сказав він.

За словами Бродського, ввезення секонд-хенду в Україну відкриває широкі можливості для ввезення контрабанди.

"Справжнього секонд-хенду дуже мало. Це контрабанда. Коли нові речі, з так званих стоків, коли все, що залишилося в європейських магазинах, і йдеться, що це секонд-хенд, таким чином не платяться податки і наноситься шкода нашим виробникам", - зазначив чиновник.

Крім того, Бродський вважає, що товари секонд-хенду можуть бути небезпечні для здоров'я українців.

"Чому наші люди повинні носити те, що хтось носив у Європі і викинув? Ми не знаємо, які там хвороби. Та ще й при обробці секонд-хенду використовується формальдегід", - обурився він.

За словами Бродського, кожен рік на кожну людину в Україні завозиться більше 2 кілограм товарів секонд-хенду.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування