У ЄС вирішили, що Україні потрібна допомога

Середа, 20 жовтня 2010, 20:41
У Євросоюзі очікують, що майбутні місцеві вибори підтвердять демократичні основи України.

Про це заявив європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле у своєму заключному слові після закінчення обговорення ситуації в Україні, що відбулося в середу в Європарламенті.

"Я думаю, буде дуже цінним посланням про те, що ми повинні очікувати від українців, так це те, що місцеві вибори 31 жовтня, які наближаються, підтвердять демократичні основи їхньої країни", - сказав він.

"Той факт, що ця дискусія відбулася, вже є цінним сигналом (для України). Той факт, що представники цього будинку збираються скоро в Україну і принесе більшість з цих послань (які прозвучали в ході обговорення), вже дуже цінно", - вважає єврокомісар.

На думку Фюле, процес, до якого залучені України та ЄС, є "нелегким".

"Це процес, де проголошення європейського майбутнього може іноді бути корисним, але не принесе його. Що принесе - так це будувати більше Європейського Союзу в самій Україні", - сказав він.

Єврокомісар зазначив, що українська сторона "потребує нашої (Євросоюзу) допомоги".

"Але нам не потрібно, щоб нас штовхали до дискусії про те, що більш важливо: стабільність (в Україні) або почути зобов'язання відданості цінностям (демократії)", - підкреслив Фюле.

Як відомо, на четвер заплановано голосування резолюції по Україні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...