Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Партії регіонів схиляються провалити доступ до інформації?

Середа, 20 жовтня 2010, 21:23

Партія регіонів ще не прийняла рішення, чи підтримувати законопроект про доступ до публічної інформації.

Про це "Українській правді" повідомило джерело в партії.

За його словами, на 8 ранку четверга призначені збори фракції, в тому числі і з цього питання.

"Цей варіант законопроекту - дуже поганий, на думку внутрішніх експертів. Тому думки наших депутатів всередині фракції розділилися", - сказав співрозмовник.

"Одні - за політичне рішення: мовляв, треба голосувати, хоч проект і популістський. Інші - давайте провалюємо все і до листопада внесемо свій", - зазначив він.

За словами джерела, депутат від БЮТ Андрій Шевченко, який вніс цей законопроект до парламенту, "про це знає, але ні допрацьовувати, ні відкликати не хоче".

"Побоююся, що закон можуть зняти з розгляду. До речі, допрацьовувати його практично неможливо. Наверчено за все так, що, напевно, якщо приймуть - всі захлинуться в паперах", - сказав співрозмовник.

Як відомо, в пояснювальній записці до законопроекту про доступ до публічної інформації зазначається, що його метою "є забезпечення прозорості і відкритості суб'єктів владних повноважень і створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації".

Комітет парламенту з питань свободи слова рекомендував депутатам підтримати цей законопроект.

Серед авторів законопроекту були представники Центру політико-правових реформ, Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого, Інституту медіа права, Асоціації медіа юристів України, Інституту масової інформації, Незалежної медіа-профспілки та інші.

Як відомо, раніше учасники руху "Стоп цензурі!" закликали керівництво парламенту ухвалити закон "Про доступ до публічної інформації" на поточній сесії.

Президент Віктор Янукович обіцяв підписати цей закон, якщо той буде проголосований Верховною Радою.

"Він вважає актуальним завданням скоротити терміни задоволення інформаційних запитів до п'яти днів, а в надзвичайних ситуаціях - до двох", - повідомляла прес-служба адміністрації президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...