Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бенкендорф має намір повчитися у Euronews

Четвер, 21 жовтня 2010, 19:46
Телеканал Euronews з 2011 року почне підготовку і трансляцію новин українською мовою.

Відповідний меморандум про співробітництво в четвер у Парижі підписали віце-прем'єр з питань євроінтеграції Борис Колесников і гендиректор Euronews Майкл Пітерс.

Меморандум буде втілюватися за допомогою ліцензійної угоди про виробництво Euronews українською мовою, яку підписали, у свою чергу, голова виконавчої ради Euronews Філіп Кейла і гендиректор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф.

Документ передбачає повноформатне мовлення 12 годин на добу 7 днів на тиждень.

Передбачається, що підготовкою новин по Україні і трансляціями європейських новин усередині країни, займеться 2 редакції, одна з яких буде знаходитися в Києві, а друга в Ліоні (Франція).

"І Україна, і українці потребують об'єктивної, чесної і чіткої інформації. Особливо важлива для України чітка і правдива інформація з країни для всього світу", - заявив Колесніков.

Він також подякував НТКУ за технічну допомогу і підтримку в реалізації цього проекту.

"Залишилося менше 2 років до того, як наша країна разом з Польщею прийме фінальну частину чемпіонату Європи з футболу, і ми будемо раді не тільки французьким журналістам, але і збірній Франції з футболу у себе вдома", - додав він.

У свою чергу Бенкендорф зазначив, що Euronews є також однією з кращих у світі шкіл журналістики та подання об'єктивної інформації, і "українцям тепер є в кого вчитися і до чого прагнути".

Він також підкреслив, що підписання відповідної угоди було б неможливе без політичної волі з боку уряду та адміністрації президента України.

У свою чергу, Пітерс повідомив, що для Euronews було приємним сюрпризом, що цей проект був так швидко реалізований, оскільки до цього переговори тривали 5 років.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування