Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв летить до Москви допрацьовувати документи

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 09:13

Перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв у п'ятницю відбуває до Москви на переговори, темою яких буде і перегляд формули ціни на імпортований з Росії газ.

Про це повідомляє Радіо "Свобода".

"Я відлітаю до Москви. Природно, що підніматиметься питання щодо вартості газу та зміни формули і підходу до визначення вартості газу", - цитує радіо Клюєва.

"Ми допрацьовуємо всі документи, всі матеріали, я гадаю, на високому рівні відбудеться засідання міжурядової комісії", - зазначив перший віце-прем'єр.

Загалом у Москві українська делегація планує обговорити проекти 11 документів.

Раніше прес-служба уряду повідомила, що Україна та Росія за результатами засідання україно-російського Міжурядового комітету з питань економічної співпраці, яке відбудеться 27 жовтня у Києві, планують підписати близько 11 двосторонніх документів.

27 жовтня до Києва приїде й прем'єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін.

Клюєв у четвер зазначив, що остаточно перелік документів буде узгоджений 25 жовтня, а у рамках підготовки до засідання комітету 22 жовтня він здійснить робочий візит до Москви.

Між тим, член парламентського комітету з ПЕК Олександр Гудима (БЮТ) вважає, що Україна в газових переговорах може використати як аргумент те, що Окружний адмінсуд Києва задовольнив позив Генпрокуратури про скасування доручення екс-прем'єра Юлії Тимошенко про передачу на баланс НАК "Нафтогаз України" 11 млрд. куб. м газу, що належав "РосУкрЕнерго", підтвердивши рішення Стокгольмського арбітражного суду.

"Україна виконує свою чорнову роботу, щоб сказати Путіну, який буде власником 50% того газу ("Газпром" має 50% у "РосУкрЕнерго"), що вона буде віддавати 12 мільярдів кубічних метрів газу, з яких Росія забере 6, інших 6 забере Фірташ", - заявив Гудима Радіо "Свобода".

Утім, він вважає, що такий аргумент не буде сприйнятий російською стороною як достатній.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування