Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не чіпатимуть справами до виборів?

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 11:37
Прес-секретар прем'єра Віталій Лук'яненко стверджує, що результати аудиту й ревізії КРУ щодо діяльності Кабміну Юлії Тимошенко на 100% відповідають дійсності.

"Заяви опозиційних політиків, у тому числі й членів Кабміну Тимошенко, викликані страхом і є спробою уникнути відповідальності. Ревізори відповідають за оголошені ними дані", - сказав він, пише "Сегодня".

"Якщо говорити про матеріальну шкоду (53 млрд грн.), то вона величезна, і швидше за все, це не все, що вдалося виявити. Але головне - це п'ять загублених років для економічного розвитку України, країна відкинута на рівень 90-х років", - зазначив Лук'яненко.

"Позаминулого року ми втратили 15% ВВП, як жодна країна. Прикро, що платники податків, незважаючи на кризу, наповнювали скарбницю, а ці гроші використовувалися злочинно, розкрадалися", - додав прес-секретар Миколи Азарова.

Лук'яненко не став коментувати, які будуть наслідки цих перевірок міжнародних юристів і Контрольно-ревізійного управління для Тимошенко та інших чиновників.

Але, швидше за все, пише видання, до виборів нікого не чіпатимуть, бо позиція Азарова, за словами Лук'яненка, така: всі політичні сили повинні мати рівні умови в ході виборчої компанії.

Юрист Олексій Рєзников сказав газеті, що, з юридичної точки зору, висновків КРУ достатньо для того, щоб порушити кримінальну справу проти держчиновника будь-якого рангу.

За його словами, це може бути стаття за недбалість, зловживання службовим становищем, розкрадання, у тому числі й в особливо великих розмірах. Покарання - до 10 років в'язниці з конфіскацією майна. На стадії слідства передбачений і арешт, щоб обвинувачуваний не зник і не міг впливати на хід слідства.

А політолог Володимир Фесенко не виключає, що "наслідками міжнародного аудиту будуть міжнародні суди, як було свого часу проти Павла Лазаренка".

"Образно кажучи, з Юлі хочуть зробити Лазаренка, знищивши її в такий спосіб як політика. Напевно не випадково, що й оприлюднення результатів аудиту, і перевірка КРУ виникли перед виборами, це добре укладається в передвиборчі технології", - сказав він.

"Доля її найближчого соратника Турчинова (саджати чи ні?) напевно обговорюється у високих кабінетах", - вважає політолог.

"Що стосується порушення кримінальної справи й арешту самої Тимошенко, це точно оцінять як політичну розправу, буде грандіозний скандал, що перетворить її в політичну жертву і дозволить реанімувати як політика. Тому арешт Тимошенко - це навряд", - сказав Фесенко.

Але, за словами експерта, "є інший варіант - відкрити справа за фактом діяльності Кабміну й організувати екс-прем'єру судимість, нехай навіть умовну, зробивши її однією з обвинувачуваних у якійсь справі: наприклад, із маніпуляцією ресурсами Держрезерву чи грошима від Кіотського протоколу".

"А непогашена судимість автоматично виведе її з великої політики", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування