Податківці змусять людей "стучати" на роботодавців?

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 12:42
 

У Податковій адміністрації пропонують увести відповідальність для працівників, які одержують зарплату "у конвертах" і не інформують про це державні органи.

Про це заявив в п'ятницю в ході розширеного засідання колегії Генеральної прокуратури заступник глави ДПА Віктор Шейбут, передає Ліга.

Шейбут зазначив, що результативність роботи державних податкових органів була б значно вищою за умови рішення деяких проблем, пов'язаних з оподатковуванням фізичних осіб.

"По-перше, це введення адекватної солідарної адміністративної, фінансової й кримінальної відповідальності роботодавця за неоформлення співробітника, відповідно до норм чинного законодавства, і співробітника - за неінформування про це державних органів", - пояснив Шейбут.

За його словами, для співробітників передбачає введення адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, у той час як для роботодавця необхідно підсилити кримінальну відповідальність за порушення трудового законодавства.

"Ми виходимо з того, що співробітники мають розуміти, що "чорна" зарплата їм невигідна, а на сьогоднішній день їм усі пояснюють одне: що зарплата в конвертах вигідніша, ніж офіційна", - сказав він.

"Але це тільки наша пропозиція. Юридична її сторона буде оброблятися в Мін'юсті, у Кабінеті Міністрів. Ми не говоримо, це буде уведено вже завтра", - відзначив Шейбут.

Крім того, заступник глави ДПА виступив з ініціативою поступового переходу до виплати заробітної плати й інших доходів виключено в безготівковій формі з метою контролю за операціями суб'єктів підприємницької діяльності при проведенні розрахунків і запобігання тіньового обороту наявних коштів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування