Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов скаржиться, що "Батьківщину" тотально знімають з виборів

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 12:56

Влада не допускає партію "Батьківщина" до участі у місцевих виборах.

Про це у п'ятницю на прес-конференції заявив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба партії.

Він зазначив, що Партія регіонів та її сателіти отримали 2/3 місць в територіальних виборчих комісіях, а також мають повний контроль над Центральною виборчою комісією.

"Партія "Батьківщина", яка має формально такі ж самі права, як і Партія регіонів, має в залежності від регіону в 5-10 разів менше своїх представників у виборчих комісіях", - сказав він.

Турчинов наголосив, що вже другий тиждень відбувається зняття представників "Батьківщини" з виборчих комісій.

"Люди викликаються на співбесіду, і два варіанти: або звільнення з роботи, або відмовлятися від участі у виборах", - сказав Турчинов, додавши, що з підприємцями проводять відповідні співбесіди представники податкових органів.

Турчинов наголосив, що в одному з найбільших міст України - в Донецьку - немає жодного представника партії "Батьківщина" серед членів територіальних і дільничних виборчих комісій.

Турчинов також зазначив, що в Київській області не зареєстрований список партії "Батьківщина" до обласної ради, а також не зареєстровані списки "Батьківщини" у містах Борисполі, Броварах, Переяслав-Хмельницькому, Ржищеві, Фастові, Обухові, а також у Богуславському, Бориспільському, Вишгородському, Києво-Святошинському, Обухівському, Ставищанському, Фастівському, Яготинському районах області.

"Куди ще можна далі піти, демонструючи неповагу влади до чинного законодавства?", - запитав Турчинов, наголосивши, що партію "Батьківщина" не допускають навіть до сфальшованих виборів.

Турчинов сказав, що натомість за безпосередньої вказівки президента Януковича були сфабриковані і зареєстровані списки кандидатів у депутати від начебто "Батьківщини".

"Складається шокуюча ситуація, коли партія "Батьківщина" в цих регіонах змушена агітувати виборців не голосувати в бюлетенях за партію "Батьківщина", списки якої сфальшовані, підроблені в адміністрації президента з дозволу безпосереднього глави держави паном Януковичем", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...