Партія регіонів готується до виборів навесні 2011?

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 16:38

Партія регіонів готується до того, що вибори до Верховної Ради відбудуться у березні 2011 року, вважає голова опозиційного уряду Сергій Соболєв.

Про це він заявив 22 жовтня під час прес-конференції у Львові, повідомляє ZAXID.NET.

"Реально 22 листопада Центральна виборча комісія повинна оголосити про початок виборів до Верховної Ради України - рівно за 125 днів, як цього вимагає закон. Чи буде це зроблено? Мій прогноз - це буде зроблено", - зазначив Соболєв.

На думку Соболєва, для цього є дві причини. По-перше, оскільки ані Блок Литвина, ані комуністи, на його думку, ніколи не проголосують за підвищення пенсійного віку, а без цього до уряду не надійдуть наступні кредитні транші від МВФ.

Отже, для влади набагато краще провести вибори в березні і сподіватися на те, що буде сформовано новий блок більшості без Блоку Литвина і КПУ.

По-друге, за словами голови опозиційного уряду, рейтинг підтримки Партії регіонів серед населення невпинно падає, відтак влада зацікавлена у тому, щоб вибори відбулися якнайшвидше.

"Тому мій прогноз полягає в тому, що всі ці спроби відтягнути вибори до 2015 року, до 2012 року - це, на мій погляд, велика гра перед Литвином і комуністами. А реально Партія регіонів вже заряджена на парламентські вибори в березні 2011 року. Далі їм відтягувати вже нікуди", - сказав тіньовий прем'єр.

Окрім того, на цій же прес-конференції Сергій Соболєв спрогнозував, що днями у Верховній Раді з'явиться проект закону про суттєве скорочення виборчого процесу на парламентських виборах, оскільки короткі передвиборчі кампанії вигідні для партії влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News