У Балоги обіцяють поскаржитися міжнародним спостерігачам на СБУ

Субота, 23 жовтня 2010, 16:56

"Єдиний центр" оскаржить у суді дії СБУ щодо їхнього однопартійця кандидата на посаду мера Донецька від ЄЦ Андрія Амбросьонка.

"У ситуації, що склалася у зв'язку із затриманням Амбросьонка, Колегія лідерів Єдиного Центру заявляє протест. Вирішено оскаржити в суді всі дії стосовно однопартійця з боку УСБУ в Донецькій області, якщо спецслужба не відмовиться від політичного переслідування", - сказано у повідомленні прес-служби партії.

ЄЦ також залишає за собою право розпочати "безстрокове пікетування будинків обласного та центрального управлінь СБУ на знак протесту проти пресингу" на Амбросьонка.

"Єдиний Центр доведе вичерпну інформацію про інциденти зі своїми однопартійцями до представників міжнародних організацій, які будуть спостерігати за проведенням місцевих виборів в Україні", - заявляють у ЄЦ.

У партії також зазначили, що на сьогодні Амбросьонок "є одним із реальних претендентів на посаду мера Донецька, тому обласна влада задіяла увесь наявний у неї арсенал засобів, щоб унеможливити його участь у фінальній стадії виборчих перегонів".

"Інструментом політичної ізоляції Амбросьонка став обласний підрозділ СБУ. Він поновив кримінальну справу кількарічної давнини, за якою нинішній кандидат у мери виступав свідком. При цьому до компетенції спецслужби не належить розслідування справ за статтею, яку прив'язують політикові", - сказано у повідомленні.

"Таким чином, очевидною є штучна фабрикація кримінального переслідування людини, яка має високі шанси посісти посаду донецького міського голови. Силами Служби безпеки місцева влада зачищає політичне поле від найменших проявів інакомислення і конкуренції", - заявили у ЄЦ.

Як відомо, у п'ятницю співробітники управління Служби безпеки в Донецькій області затримали кандидата на посаду міського голови Донецька від "Єдиного центру" Андрія Амбросьонка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування