Харківським бюлетенями вирішили не шити справу

Понеділок, 25 жовтня 2010, 12:57
Харківська прокуратура не знайшла підстав для порушення кримінальної справи за фактом друкування неврахованих бюлетенів.

Як заявив прокурор Харкова Євген Попович, спеціальний тираж "неврахованих" бюлетенів, про який заявили представники партії "Батьківщина" - резерв, який зобов'язані були надрукувати за законом у розмірі 0,5% від загальної кількості бюлетенів.

За його словами, слідство прокуратури провело допити працівників друкарні "Фоліо-Плюс" і ТОВ "Майдан", перевірило договори оренди обладнання і прийшло до висновку, що говорити про масове виготовленні неврахованих бюлетенів немає підстав.

"Ніяких підстав для порушення кримінальної справи немає", - зазначив Попович.

"Між видавництвом "Майдан", яке підписало договір на виготовлення виборчих бюлетенів з територіальною виборчою комісією, та видавництвом "Фоліо" був, у свою чергу, підписаний договір про використання виробничих потужностей останнього для виготовлення частини тиражу", - заявив прокурор.

"Тому виявлення на підприємстві "Фоліо" бюлетенів було повністю виправдане", - сказав Попович.

За його словами, всього для Харківської області повинно бути надруковано 4 мільйони 405 тисяч бланків бюлетенів, з них 0,5% (21 тисяча 920) - резервних. На підприємстві прокуратура знайшла 11 тисяч 200 запасних бюлетенів.

Раніше у "Батьківщині" заявили, що на території підприємства "Фоліо-плюс" виявлено близько 13 тисяч неврахованих бюлетенів для голосування на виборах до місцевих органів влади Харківської області, які призначені на 31 жовтня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...