Академіки вирішили заступитися за Данилишина

Понеділок, 25 жовтня 2010, 17:28
Члени Національної академії наук просять президента сприяти об`єктивному ставленню правоохоронців до екс-міністра економіки Богдана Данилишина.

Про це йдеться в зверненні членів НАН до Віктора Януковича, яке підписали академіки Віктор Бар'яхтар, Дмитро Гродзинський, Іван Дзюба, Юрій Кундієв, Зіновій Назарчук, Іван Сергієнко, Микола Чумаченко та Ярослав Яцків, повідомляє УНІАН.

Автори звернення наголошують, що Данилишин - "відомий і талановитий вчений-економіст, який пройшов шлях від аспіранта до академіка НАН України та зробив значний внесок у вирішення актуальних проблем дослідження розвитку національної економіки".

Як наголошують члени НАН, екс-міністр - автор більш як 350 наукових праць (у тому числі 15 монографій та підручника), окремі з яких перекладені іноземними мовами та видані у 16-ти країнах світу.

За словами авторів звернення, Данилишин "є вмілим організатором, що яскраво підтверджується на прикладі очолюваної ним Ради з вивчення продуктивних сил України НАН".

На думку вчених, "під час свого перебування на посаді міністра економіки Данилишин був одним з тих урядовців, які не допускали остаточного розвалу економіки України і ставили прийняття рішень у цій сфері на науково обґpунтовану та правову основу".

Автори звернення просять президента "сприяти об`єктивному і неупередженому ставленню правоохоронних органів до Данилишина та не допустити можливого переслідування нашого колеги за політичними мотивами".

Як відомо, Данилишин був затриманий 18 жовтня в Чехії.

За інформацією МВС, екс-міністр "обвинувачується у здійсненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 "Зловживання владою або службовим становищем" Кримінального кодексу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування