Україна й Росія поговорять про порядок перетину кордону

Середа, 27 жовтня 2010, 09:37

Україна й Росія планують активізувати роботу з облаштування спільного кордону, підготувати 5-річну програму міжрегіональної та прикордонної співпраці.

Як повідомило "Інтерфакс-Україна" джерело в українському уряді, питання підготовки нової міжурядової угоди про порядок перетину українського державного кордону жителями прикордонних регіонів України й РФ планується обговорити в середу в Києві.

Зокрема, у ході засідання Комітету з питань економічної співпраці двосторонньої міждержавної комісії, сторони мають намір уточнити переліки місць перетину кордону (місцеві пункти пропуску) і перелік прикордонних територій.

Також серед обговорюваних питань буде підготовка міжвідомчої угоди про взаємодію й обмін інформації в сфері облаштування пунктів пропуску через український державний кордон, підготовка переліку спеціалізованих пунктів пропуску через цей кордон.

Крім того, українська й російська сторони обговорять перспективи підписання міжурядової угоди про торгівлю плодово-овочевою продукцією в прикордонних районах України й РФ.

Сторони мають намір обговорити також питання підготовки програми заходів щодо оздоровлення ріки Сіверський Донець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News