Путін похвалив Януковича за політику, яка дає економічні результати

Середа, 27 жовтня 2010, 15:03

У Києві відбувається зустріч президента України Віктора Януковича та прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна.

Вітаючи керівника уряду РФ в Україні, Янукович відзначив суттєву підготовчу роботу, що передувала цьому візиту, повідомляє прес-служба президента.

"Я знаю, що йшла велика підготовка робочих груп по цілій низці напрямків. Сподіваюся, що Ваш черговий візит в Київ буде плідним і нам, як завжди, вдасться знайти багато рішень по тих актуальних питаннях, які є на рівні наших міждержавних відносин", - сказав Янукович.

Глава держави позитивно оцінив той факт, що пропозиції робочих груп скеровані на інтеграцію економік двох країн по низці напрямків. Зокрема, це авіа- та суднобудування, паливно-енергетична галузь, сфери наукомістких технологій.

"В цілому, на мій погляд, та задача, яку ми поставили - підготувати дієву угоду наших міждержавних відносин до 2020 року, - просувається вперед. І я сподіваюся, що у Вашій особі уряд Росії зробить великий внесок у цю роботу", - зазначив президент.

Янукович також зауважив, що за інформацією, яку він регулярно отримує від прем'єр-міністра України, ця робота успішно рухається.

"Сьогодні я, звичайно, хотів би, щоб ми конкретизували багато питань", - сказав президент.

Зі свого боку, Путін зазначив, що даному візиту справді передувала велика підготовча робота.

"Хочу прямо сказати - вона б нічого не була варта, якби завдяки Вашим зусиллям, Вашій політичній позиції у відносинах між Російською Федерацією та Україною не було створено абсолютно нової атмосфери довіри та бажання співробітничати у найважливіших для наших економік та соціальної сфери напрямках", - сказав прем'єр Росії.

Водночас, він зазначив, що, як завжди трапляється між партнерами з дуже суттєвими обсягами відносин, підготовча робота йшла непросто, адже треба було узгоджувати позиції та шукати компроміси.

Однак, констатував Путін, прогрес є практично в усіх напрямках.

"Найголовніше - у результаті тієї політики, яку ви сформулювали на російському напрямку, ця політична складова трансформується у економічні результати", - заявив прем'єр Росії.

У цьому контексті він відзначив суттєвий ріст товарообігу між двома державами, який за січень-вересень 2010 року склав 77% - тобто "фактично сягнув докризового рівня".

"Це, звичайно, дуже позитивний фактор, який дає нам можливість сформулювати нові завдання і рухатися далі", - сказав Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування