ЧЕРЕЗ ВОДІЯ ЛУЦЕНКА ТАКИ ЗАВЕЛИ СПРАВУ

Середа, 27 жовтня 2010, 16:38

Генпрокуратура порушила справу за фактом перевищення повноважень посадовими особами МВС під час керівництва Юрія Луценка.

Як розповів у середу на брифінгу заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник, кримінальну справу порушено за статтею 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

"За попередніми даними, водій Луценка протягом двох років отримав звання від капітана до підполковника і велику зарплату. Загальний стаж його роботи - 22 роки - йому був зарахований у міліцейський стаж", - йдеться у повідомленні.

"Без міністра, без посадових осіб кадрової служби цього не можна було зробити", - підкреслив Фаринник, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що є документ, підписаний конкретними людьми, про прийом цієї людини на роботу після досягнення нею 47-річного віку, в той час, як максимальний вік прийому на роботу - 45 років.

"Лист підписував Юрій Віталійович (Луценко), резолюцію ставив Турчинов (колишній перший віце-прем'єр Олександр Турчинов)", - підкреслив заступник міністра.

Разом з тим Фаринник акцентував увагу на тому, що кримінальна справа "фактова" і ніхто з конкретних осіб по ній поки що не проходить.

Сам Луценко в коментарі "Української правди" заявив, що за час своєї роботи підписував кілька сотень листів про зарахування стажу. "Ну порушили фактову справу, нехай перевірять", - сказав екс-міністр.

Відповідаючи на питання, чи може він стати обвинуваченим у цій справі, Луценко заявив: "У нашій країні може бути все".

У прес-службі Генпрокуратури заявили, що справа порушена ще 15 жовтня за частиною 3 статті 364 Кримінального кодексу.

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

У Генпрокуратурі підкреслили, що внаслідок дій колишнього керівництва МВС, "заподіяно істотну шкоду державним інтересам".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування