Губернатор не розуміє, як можна використати фальшивки

Середа, 27 жовтня 2010, 18:26
Глава Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк категорично заперечив причетність обласної влади до виготовлення зайвих бюлетенів.

Про це він заявив на позачерговій сесії Івано-Франківської облради, яка розглядала порушення виборчого законодавства, повідомляє УНІАН.

Зокрема, на сесії розглядався факт виявлення зайвих бюлетенів в Івано-Франківській друкарні "Кубекс", яка виконувала замовлення обласної ТВК із друкування виборчих бюлетенів.

Вишиванюк категорично заперечив причетність обласної влади "до тих неподобств, які виявлені в приватній друкарні, до тих помилок, зумисних чи не зумисних дій".

"В першу чергу я не збираюся виступати в ролі адвоката із захисту окружної виборчої комісії, друкарні чи 36 політичних партій, які беруть участь у виборах", - заявив глава ОДА.

"Я теж підтримую звернення до правоохоронних органів розслідувати цю справу, оскільки цей інцидент має пряме відношення до мене особисто", - додав він.

"Це, в першу чергу, удар, направлений проти мене особисто, в чому я абсолютно не зацікавлений... Я не розумію одного׃ якщо дійсно хтось замовляв ці бюлетені, то як він збирався їх використовувати, коли у нас 30% населення - відсутні . Це означає, що явка - 70% і 30% - вже зайві", - заявив Вишиванюк.

Глава ОДА закликав не звинувачувати чинну владу, оскільки, за його словами, "сьогодні у районах 10 голів провладних, решта - представники, які були приведені до влади після помаранчевої революції".

Він запевнив усіх, що "облдержадміністрація, райдержадміністрації роблять все належне, щоб вибори були прозорі".

Як відомо, 25 жовтня в Івано-Франківську виявлено майже 200 тисяч зайвих бюлетенів на вибори до місцевих органів влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...