Правоцентристським силам прогнозують "холодний душ" на виборах

Четвер, 28 жовтня 2010, 08:21

Член Європейської комісії "За демократію через право" Марина Ставнійчук вважає, що нинішні вибори для правоцентристських сил будуть "холодним душем".

"Ситуація критична для правоцентристських сил", - сказала вона на прес-конференції в Івано-Франківську, повідомляє УНІАН.

"Правоцентристські сили, на жаль, роз'єднані. Мені здається, що ці місцеві вибори будуть холодним душем для правих і правоцентристських сил", - вважає Ставнійчук.

"Вони (сили) нарешті мусять зрозуміти: або патріотичні сили, ті сили, які взяли на себе відповідальність 5 років назад за долю держави, мусять об'єднатися, мусять сховати, прибрати свої амбіції і об'єднатися заради того, аби захистити українські цінності, - або буде знищено на корені національну ідею. Цього не можна допустити, аби втратити державність", - наголосила вона.

Ставнійчук переконана, що виготовлення зайвих бюлетенів в Івано-Франківську є серйозним кримінальним злочином.

За її словами, нині триває "надзвичайно складний, надзвичайно брудний виборчий процес" виборів до місцевих органів самоврядування.

"На жаль, Івано-Франківськ не став винятком. Це просто ганебний факт виготовлення такої величезної кількості бюлетенів, не передбачених законодавством, які були виявленні напередодні виборів", - сказала Ставнійчук.

"Це не просто ганебний факт з точки зору демократії виборчого процесу. Для мене абсолютно зрозуміло, що є всі ознаки серйозного кримінального злочину. Хочу нагадати, що виборчі бюлетені є у виборчому процесі основним виборчим документом. Тому є відповідні статті за це у Кримінальному кодексі України", - наголосила вона.

Як відомо, 25 жовтня в Івано-Франківську виявлено майже 200 тисяч зайвих бюлетенів на вибори до місцевих органів влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування