Герман чекає від ЗМІ об'єктивності на виборах і спаду "дискредитації" потім

Субота, 30 жовтня 2010, 14:02


Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман сподівається на максимально об'єктивне висвітлення місцевих виборів теле- та радіоканалами.

Про це йдеться у її "Листі на захист демократії", написаному Герман у лікарні й опублікованому "Дзеркалом тижня".

"Я переконана, що завтра, 31 жовтня, під час виборів до місцевих органів влади усі теле- й радіоканали, і державні насамперед, висвітлюватимуть перебіг голосування максимально об'єктивно", - заявляє заступниця глави адміністрації президента.

"Це тим більше важливо, що з боку опозиції робитиметься все можливе, аби оголосити вибори недемократичними", - наголошує Герман.

За її словами, "ми проходили це неодноразово".

"Не пригадую жодних виборів, починаючи з парламентських 2007 року, без того, аби політики з так званого демократичного табору не намагалися переконати громадськість, у тому числі й за межами України, що результати голосування будуть обов'язково сфальшовані. Досить навести приклад президентських виборів 2010 року і реакцію на волевиявлення народу України з боку лідерки БЮТ", - зазначає Герман.

"Думаю, і цього разу в її штабах уже заготовлені тексти заяв, протестів, звернень та багато іншого, що матиме на меті, у разі програшу, доводити наявність порушень, які не дозволять визнати вибори такими, що відбулися", - вважає вона.

При цьому Герман очікує, що після завершення місцевих виборів звинувачення на адресу влади почнуть вщухати.

"Слід очікувати, що з моменту оголошення офіційних результатів виборів пропагандистська кампанія, покликана дискредитувати чинну владу, піде на спад. Така логіка ведення політичної боротьби: якщо певний інструментарій у ній не спрацьовує, його слід замінити", - пише Герман.

"Спроби експлуатувати тему згортання демократії підуть на спад, тому що насправді перед Україною стоять зовсім інші виклики", - додає представниця АП.

"Корупцію, продажність суддів, чиновників, журналістів породжує насамперед бідність. Ось наш головний ворог. Це з ним слід боротися нам усім - і владі, і опозиції. Інакше українська демократія справді може опинитися в небезпеці. Але цього разу вже не у віртуальній, а в цілком конкретній", - наголошує Герман.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News