На Одещині скаржаться на грубі виборчі порушення

Субота, 30 жовтня 2010, 15:55

Представники "Фронту змін" заявляють про факти грубих порушень на виборах в Одесі й Одеській області.

Зокрема, йдеться про зайві бюлетені та подвійні запрошення на виборчі дільниці, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

Так, 25 жовтня представник Одеської міської організації партії "Фронт змін" у Одеській міській виборчий комісії повідомив, що всупереч закону, який вимагає отримання бюлетенів для голосування від підприємства-виготовлювача до 21 жовтня, Одеська МВК виборчі бюлетені не отримала, акт приймання-передачі не склала. "Фронт змін" звернувся до ЦВК зі скаргою щодо бездіяльності виборчої комісії.

28 жовтня Одеська міська виборча комісія з 8.00 почала видачу бюлетенів безпосередньо з підприємства, де вони друкувалися, без присутності ЗМІ та представників політичних партій. Тільки після заяв окремих членів Одеської МВК, до цього процесу були залучені офіційні представники партій та представники ЗМІ, заявляє "Фронт змін".

"З 9.00 Одеський міськвиборчком почав передавати бюлетені до дільничних виборчих комісій Одеси за відповідними протоколами та актами передачі бюлетенів. При перерахуванні бюлетенів на виборчих дільницях міста у присутності членів комісій та довірених осіб від "Фронту змін" з'ясувалось, що виданих бюлетенів на дільницях більше, ніж означено у протоколі передачі - на 100-500 екземплярів", - заявляє партія.

Юристи "Фронту змін" вважають це "свідченням підготовки масового фальшування виборів Партією регіонів, яка контролює ДВК у місті Одеса".

"Крім цього про підготовку до фальшування виборів в Одесі свідчить й велика кількість подвійних запрошень на виборчі дільниці, які надходили громадянам. Тобто це створює можливості для масового голосування громадян на декількох дільницях", - заявляє партія.

У свою чергу, Білгород-Дністровська районна організація партії "За Україну!" заявляє, що у селищі Затока Одеської області екс-голова територіальної виборчої комісії Лариса Танасова - дружина депутата Верховної Ради ІІІ скликання Сергія Танасова - "зникла разом з печаткою Затоківської ТВК".   

За словами кандидата в депутати до Білгород-Дністровської райради Сергія Білогорова, Лариса Танасова була знята з посади голови комісії на засіданні в п'ятницю ввечері, а в суботу зранку вона зникла, захопивши з собою печатку Затоківської ТВК.

"В даний момент найближчий соратник Сергія Танасова Ігор Хлівненко, який балатується на посаду міського голови Білгород-Дністровського, зі своїми братками захопив Затоківську ТВК і знищує документ", - заявив представник партії "За Україну!".

За його словами, міліція ніяк не реагує на даний інцидент: "Там на дільниці було двоє міліціонерів. Братва Танасова зараз розказує їм "політику партії", - додав Білогоров.

А прес-служба керівника управління молодіжної і сімейної політики Одеської міськради, кандидата в депутати по мажоритарному округу № 60 Андрія Юсова повідомляє, що "голови виборчих комісій позбуваються від довірених осіб кандидатів у депутати, щоб сховати кількість отриманих бюлетенів".

У штаб Юсова надійшла інформація про невідповідність на дільницях виборчих комісій кількості виданих бюлетенів з кількістю виборців. Довірені особи кандидата прибули на дільниці № 340 і № 341, однак "голови комісій абсолютно беззаконно вигнали їх з дільниці".

"В обох випадках було видно, що голови комісій приймали рішення позбудеться від довірених осіб після одержання телефонних рекомендацій від представників партій", - заявляє прес-служба кандидата.

Вона повідомила, що з приводу цих порушень у суботу будуть подані позови до суду.

У свою чергу, прес-служба Одеської обласної держадміністрації ввечері заявила "Українські правді", що фактів виготовлення виборчих бюлетенів у кількості більшій, ніж передбачено законом про вибори, "в Одеській області не зареєстровано".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування