Охочих перерахувати бюлетені виганяють, знищення бюлетенів не засвідчують

Субота, 30 жовтня 2010, 16:56

Представників виборчкомів від партії "За Україну!", які вимагають перерахунку кількості бюлетенів на дільницях, виганяють із приміщень ДВК за допомогою нарядів міліції.

Про це повідомив депутат Тернопільської обласної ради від партії "За Україну!" Степан Барна, інформує прес-служба "За Україну!".

"Схема проста - оприлюднено рішення ТВК, датоване заднім числом, щодо виключення з членів дільничних комісій представників від партії "За Україну!" та членів ДВК від кандидата на міського голову Романа Заставного", - сказано в повідомленні.

За словами Степана Барни, "спостерігачів та членів ДВК від партії "За Україну!" за вимогу перерахувати бюлетені для голосування просто викидають з приміщень дільничних комісій за допомогою нарядів міліції - такі інциденти уже мали місце на дільницях №38 та №39".

"Я переконаний, що готуються масштабні фальсифікації. На дільниці завезені збільшені тиражі бюлетенів, надрукованих видавництвом "Збруч", - заявив Степан Барна.

"Щодо даних інцидентів представники партії "За Україну!" звернулися із скаргами до ТВК та прокуратури", - повідомив депутат Тернопільської облради.

* * *

Голова Волинської обласної організації партії "За Україну!" Ігор Гузь повідомив, що голова Старовижівської ТВК на Волині відмовляється на вимогу представників партії "За Україну!" надати акт про знищення лишніх 1500 бюлетенів.

За словами Гузя, напередодні йому стало відомо, що для Старовижівської ТВК намагались передати на 1500 більше бюлетенів. Гузь прибув в приміщення виборчої комісії де вимагав від голови ТВК пані Лабнюк дати офіційне пояснення щодо даної ситуації.

Лабнюк підтвердила, що такі бюлетені справді передавались, але були знищені. Однак відповідний акт про їх знищення голова комісії відмовилася надати і викликала районного прокурора, керівників місцевих управлінь МВС та СБУ, а також свого чоловіка - голову районної організації Партії регіонів.

"Нам досі не показали акт про знищення протоколів, тому є всі підстави вважати, що вони спеціально заготовлені для фальсифікації", - сказав Гузь.

Голова ТВК також звинуватила Гузя у втручанні в роботу виборчої комісії, а представник Партії регіонів Андрій Мельник направив до Волинської обласної виборчої комісії скаргу на кандидата від партії "За Україну!" з вимогою зняти його з виборів.

Члени обласної виборчої комісії, заслухавши свідчення Гузя, а також надані ним відеоматеріали, відзняті під час перебігу тих подій, винесли рішення відхилити скаргу Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування