ЦВК пояснили, чим важливі ці місцеві вибори

Субота, 30 жовтня 2010, 21:51

Місцеві вибори, що відбудуться в Україні в неділю, становлять особливий інтерес міжнародної спільноти та друзів України в усьому світі.

Про це заявив заступник регіонального директора Міжнародної фундації виборчих систем IFES із питань Європи та Азії Гевін Вайз на зустрічі з заступником голови Центральної виборчої комісії України Андрієм Магерою в суботу.

За словами Вайза, їхнє значення зростає внаслідок того, що саме ці вибори дають можливість скористатися із досягнень та надбань останніх демократичних виборів, зокрема й президентських, повідомляє прес-служба ЦВК.

Вайз зазначив, що Міжнародна фундація виборчих систем (IFES),  Національний демократичний інститут (НДІ) та Міжнародний республіканський інститут (МРІ), із представниками яких зустрічався Магера, вже надали українському уряду і виборчим органам декілька рекомендацій щодо нагальних кроків для відновлення довіри виборців.

"Головна мета нашої зустрічі в ЦВК - отримати узагальнений погляд на виборчі події. Адже Центральна виборча комісія - це те місце, де концентрується практично вся інформація щодо виборів", - зазначив Вайз.

Він також переказав подяку посла США і подякував особисто голові ЦВК Володимиру Шаповалу, заступнику голови ЦВК Андрію Магері та іншим членам комісії за увагу до розгляду подань від США та відповідну реєстрацію офіційних спостерігачів.

До складу численної делегації, з якою зустрівся в суботу Магера, окрім Вайза, увійшли також регіональний директор НДІ Лора Джуетт та регіональний директор МРІ Стівен Нікс.

Спостереження їхнє триватиме до 4 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування