ЦВК не задовольнила скаргу ображеної справжньої "Батьківщини"

Неділя, 31 жовтня 2010, 00:23
ЦВК відмовила Київській обласній організації партії "ВО "Батьківщина" у задоволенні скарги на дії Київської обласної виборчої комісії.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, о 23.00 у суботу голова Центрвиборчкому Володимир Шаповал провів друге за день засідання ЦВК.

На ньому було розглянуто скаргу Київської обласної організації "Батьківщини", яка надійшла 30 жовтня, у переддень виборів.

У ній київська "Батьківщина" просила визнати бездіяльність Київської обласної виборчої комісії в зв'язку з нерозглядом звернень облорганізації "Батьківщини" щодо:

- скасування постанови Київської ОВК від 6 жовтня про реєстрацію кандидатів у депутати Київської облради в одномандатних мажоритарних виборчих округах  № 9 - Добрянського В.О. та № 63 - Мороза А.Є.;

- скасування постанови від 2 жовтня про реєстрацію виборчого списку кандидатів у депутати облради в багатомандатному виборчому окрузі, поданих Київською обласною організацією партії "ВО "Батьківщина" у частині реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Київської облради 31 жовтня.

ЦВК просили розглянути документи, щодо яких Київська облорганізація партії "ВО "Батьківщина" зверталася до Київської обласної виборчої комісії.

ЦВК встановила, що 30 жовтня Київська ОВК на засіданні розглянула звернення Київської обласної організації партії "ВО "Батьківщина" щодо скасування своїх згаданих постанов від 2 жовтня та від 6 жовтня.

За результатами розгляду Київська обласна виборча комісія прийняла рішення про скасування постанови від 2 жовтня про реєстрацію виборчого списку кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Київської облради, поданий Київською обласною організацією партії "ВО "Батьківщина" у частині реєстрації в багатомандатному виборчому окрузі 35 осіб.

У задоволенні вимог щодо скасуванні постанови Київської ОВК від 6 жовтня в частині реєстрації кандидатів у депутати в одномандатних мажоритарних виборчих округах Анатолія Мороза та Володимира Добрянського Київська обласна виборча комісія відмовила.

"Бездіяльності з боку Київської обласної виборчої комісії не встановлено. Відтак, підстави для задоволення скарги відсутні", - повідомляє ЦВК.

Тож Центрвиборчком відмовив справжній Київській обласній організації партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" у задоволенні скарги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування