Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ: Заяви Герман - це відмазка для іноземних спостерігачів

Неділя, 31 жовтня 2010, 06:01

У БЮТ не вірять заявам про те, що за спроби тиску на виборців і фальсифікації на місцевих виборах притягуватимуть до кримінальної відповідальності.

Це дав зрозуміти нардеп від БЮТ Володимир Бондаренко у коментарі "Gazeta.ua".

"Фальсифікації під час виборчої кампанії робили, роблять і завтра робитимуть. А такі заяви - це відмазка для іноземних спостерігачів", - переконаний він.

"От як так сталося, що кругом у всіх списках виборців Партія регіонів зареєструвалася під №1? Це випадково чи ні? Чи це була спланована акція?", - запитав БЮТівець.

"А що зробили з "Батьківщиною"? Спочатку у деяких областях її взагалі не зареєстрували. Замість неї зареєстрували клони і перед самими виборами знімають клони з виборчого процесу, ніби відновлюючи справедливість. То як це? Це чесні вибори?", - додав Бондаренко.

На його думку, "ця система підготовки до виборів, яка побудована на брехні й фальсифікації, вона приведе до того, що в день виборів все буде так, як треба".

"На дільницях люди будуть спокійно кидати бюлетені. Але дорогою їх будуть міняти. Бо в комісіях влада має більшість", - сказав Бондаренко.  

"І те, що в регіонах надлишковий друк бюлетенів - це свідчить про те, що фальсифікації будуть робити тихо, волевиявлення громадян перероблятимуть на ходу. І робитиметься це на шляху від місцевих дільниць до територіальних виборчих дільниць. Це буде так, як колись робилося в Мукачево", - переконаний він.

Водночас, його однопартієць Дмитро Ветвицький зауважив, що при бажанні когось із порушників можуть і притягнути до кримінальної відповідальності.

"Але це буде показовий факт. Це робитиметься лише для того, щоб вмити руки, що, мовляв, ми ніякими фальсифікаціями не займалися і винні покарані. Тому якщо влада сильно захоче, то може притягнути через фальсифікації кількох людей до відповідальності", - вважає він.

Раніше заступник глави адміністрації президента Ганна Герман заявила, що за спроби тиску на виборців чи фальсифікацій винні у них будуть нести відповідальність, у тому числі й кримінальну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування