Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція затримала гостя Януковича

Неділя, 31 жовтня 2010, 09:43
У Києві міліція затримала гендиректора Всесвітньої газетної асоціації Крістофа Рісcа.

Як повідомила гендиректор асоціації "Незалежні регіональні видавці України" Оксана Бровко, також правоохоронці затримали представника компанії INMA Яна Вагнера.

Як відомо, Рісс прибув до Києва на запрошення президента Віктора Януковича. 29 жовтня він зустрічався з Януковичем з приводу обговорення можливості проведення Всесвітнього газетного конгресу в Києві у 2012 році.За словами Бровко, Рісса та Вагнера затримали під час екскурсії по Києву на оглядовому майданчику у парку Слави, повідомляє Телекритика.

"Іноземці разом з перекладачем та гідом рухалися в бік Києво-Печерської Лаври. До них підійшли двоє міліціонерів і попросили пред`явити документи. Гід і перекладач показали свої паспорти, а Рісс і Вагнер -  ID-картки", - йдеться у повідомленні.

"Міліціонери сказали, що цього недостатньо, і почали вимагати, щоб за ними прослідували до райвідділу міліції для встановлення особи одного і іншого", - розповіла Бровко.

"З хвилин двадцять з ними розбиралися, намагалися пояснити, що особу можуть встановити шляхом перевірки останніх новин на сайті президента України, хто такий Крістоф Рісс", - зазначила вона.

"І після 20 хвилин шокової розмови перекладачки президента Всесвітньої газетної асоціації і тих двох міліціантів, вони нарешті погодилися їх відпустити і не тягнути до міліції", - сказала Бровко.

За її словами, один з міліціонерів представився сержантом Печерського райвідділу Киреком Олегом Івановичем, інший правоохоронець свого імені не назвав.

"При цьому ще й чомусь міліціонери були не настільки кваліфіковані, щоб зрозуміти, що таке ID-картки", - додала Бровко.

Водночас, як повідомила прес-служба МВС, за даним повідомлення проводиться службова перевірка

"Як з‘ясовано попередньо, працівники міліції, діючи відповідно до закону "Про міліцію", справді зупинили іноземних громадян для з‘ясування їх особи. Однак затримання цих людей не було", - зазначається у повідомленні.

"Після того, як особи згаданих іноземців було встановлено під час спілкування з працівниками міліції, вони продовжили пересування містом", - наголосили у міліції.

Пізніше прес-служба МВС також повідомила, що керівництво київської міліції зустрілося в готелі "Україна" з Ріссом та Вагнером та вибачилося перед ними за непрофесійні дії пішого наряду патрульної служби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...