Міжнародні спостерігачі побачили проблеми в Черкасах

Неділя, 31 жовтня 2010, 13:23
Міжнародні спостерігачі заявляють про серйозні проблеми на місцевих виборах у Черкасах.

За даними представників місії CIS-EMO, в місті Черкаси дві ділянки відкрилися з запізненням на 15 хвилин. На одній ділянці з 24 членів виборчої комісії не прибули троє.

Відзначається також серйозна нестача бюлетенів: на 3700 виборців отримано всього 2800 бюлетенів. Крім того, на бюлетенях відсутня печатка дільничної виборчої комісії, номер дільниці на бюлетенях також не проставляється.

Спостерігачі при відвідуванні дільниці в психодиспансері виявили відсутність одного комплекту бюлетенів.

При більш ретельній перевірці з'ясувалося, що рішенням міської виборчої комісії на шести з дванадцяти спецділянок (диспансери, лікарні і так далі) недовидано по одному комплекту бюлетенів з мотивацією, що бюлетенів "не вистачає".

У Черкасах, де проводиться 5 рівнів виборів і передбачено 5 комплектів бюлетенів, на одній дільниці відсутні комплекти одного рівня виборів, на іншій ділянці - іншого, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Передбачається, що, оскільки на дільницях бюлетені відсутні, то голосування по цих дільницях може бути визнано недійсним, зокрема, голосування по мажоритарних округах на виборах до обласної ради.

Спостерігачі також відзначають, що інформаційні матеріали на кандидатів у депутати по мажоритарних округах надійшли не на всі дільниці. На момент перевірки об 11:00 багато інформаційних матеріалів досі перебували в будівлі міської виборчої комісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування