В "Регіонах" вже знають, що побачили спостерігачі

Неділя, 31 жовтня 2010, 18:00

Факти виготовлення фальшивих бюлетенів для голосування на місцевих виборах на даний час не підтверджуються.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Леонід Кожара, повідомляє УНІАН.

За його словами, "є інформація щодо виготовлення фальшивих бюлетенів, але ми не можемо підтвердити цю інформацію, оскільки вона стосується діяльності правоохоронних органів".

Кожара зазначив, що "ще вчора в Одесі була заява іноземного спостерігача про те, що нібито зафіксовано виготовлення 250 тисяч фальшивих бюлетенів, але ті ж самі іноземні спостерігачі, які потім перевіряли цей факт, не встановили факту наявності фальшивих бюлетенів".

"На сьогодні це виглядає так, що ця інформація не підтверджена реальними фактами", - сказав депутат.

Він нагадав, що в Україні працюють 490 іноземних спостерігачів на виборах. Найбільше спостерігачів - у Львові і Львівській області, у Харкові, Одесі та Київській області.

"Серйозних порушень виборчого закону іноземні спостерігачі не відзначали, але при цьому майже по всій території України помічені незначні порушення", - уточнив Кожара.

За його словами, спостерігачі відзначають "порушення "дня тиші", оскільки не всі кандидати й учасники виборчої кампанії зняли свої агітаційні матеріали".

Як сказав депутат, також є проблема із пізнім підвезенням бюлетенів до виборчих дільниць.

За словами Кожари, міжнародні спостерігачі відзначають, що у кількох місцях помічені великі черги на виборчих дільницях, причиною яких є "велика кількість бюлетенів, а не завжди професійна робота членів виборчих комісій дозволяє швидко опрацьовувати пакет бюлетенів для виборчих комісій".

Він висловив сподівання, що "до кінця виборів нічого такого радикального не станеться".

Депутат додав, що на даний час "в цілому вибори проходять без порушень".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування