БЮТ: Кіровоградський губернатор порушив законодавство

Неділя, 31 жовтня 2010, 18:35
 

Губернатор Кіровоградщини Сергій Ларін порушив виборче законодавство, заявляє бютівець Володимир Яворівський.

"Кіровоградський регіонал-губернатор Сергія Ларін вирішив проголосувати в місті Кіровограді, хоча він зі своєю дружиною прописаний у Києві", - зазначив Яворівський, який перебуває в Кіровограді, передає його прес-служба.

За його словами, Ларін звернувся з вимогою до виборчої комісії, щоб він та ще 10 "десантників", з його рідного міста Харцизька, були включені до виборчих списків у місті Кіровограді.

"Ні  письмової заяви, Ні  інших необхідних документів, які б дозволяли їм проголосувати у Кіровограді, Ларін і його команда не надали. Але для чого це, якщо вистачило адміністративного тиску, щоб бути внесеним до списку виборців", - обурився Яворівський.

Він додав, що Ларін вказав, що прописаний "у будинку обласної адміністрації, який не зафіксовано у жодному виборчому окрузі, оскільки він є не житловим приміщенням".

"Дана подія, яка сталася за участі Сергія Ларіна, є грубив порушенням законодавства та вершиною "оголеного" адміністративного тиску в Кіровограді", - наголосив Яворівський.

Раніше в неділю губернатор Миколаївської області Микола Круглов особисто завів жінку, що звернулася до нього, в кабінку для таємного голосування і невдовзі вийшов з нею, проводжаючи до урни. Таким чином губернатор грубо порушив виборче законодавство.

Водночас Кіровоградський обласний виборчий штаб Партії регіонів офіційно спростовує цю заяву.

Так заступник керівника виборчого штабу Олександр Шаталов заявив, що губернатор не голосував.

"Ані губернатор, ані інші 9 осіб, вказані депутатом, не брали участі в голосуванні. Спочатку ми ставили собі завдання внести свої дані у списки виборців Кіровограда, однак після внесення змін до виборчого законодавства, які заборонили виборцям голосувати поза місцем реєстрації, відмовились від цього наміру. Це було б грубим порушенням, на яке ніхто з нашої команди не міг піти", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...