У БЮТ бачать, що "медовий місяць" із Росією закінчується

Середа, 10 листопада 2010, 11:41

Віце-спікер Микола Томенко вважає, що "медовий місяць" відносин із Росією закінчується, хоча РФ намагається впливати на внутрішню політику України.

Так, говорячи в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ" про кадрові перестановки, зокрема, у Раді нацбезпеки й оборони України, він сказав:  

"Імовірність того, що Богатирьова звільнить посаду секретаря РНБО, - дуже велика. Хто ним стане - важко сказати... Чув імена багатьох кандидатів. Зокрема, називають прізвища, які прямо чи опосередковано лобіюються Росією".

"Ось тільки медовий місяць відносин із Росією закінчується. Про це говорить і останній візит (прем'єра РФ) Путіна, і сюжет у російській програмі "Велика різниця", - заявив Томенко.

На думку БЮТівця, "ICTV мав його (цей сюжет) показати - хоча б для того, щоб великі шанувальники російської влади побачили, як вона ставиться й до їхнього президента Януковича, й до всього українського народу".

"Особисто я його сприйняв як образу й особисто на мою адресу", - зізнався Томенко.

"Як сказав один представник команди Януковича, Путін приїхав до нас за подарунками, а ми - не "діди морози". У Путіна були якісь певні пропозиції чи прохання, які не були підтримані, звідси й відповідна реакція російської сторони", - вважає він.

"Якщо така тенденція, то, може, Янукович відреагує тим, що зручні для Росії міністр освіти Табачник, міністр оборони Єжель будуть замінені", - припустив Томенко.

Він вважає очевидним, що Зіновій Митник покине посаду міністра охорони здоров'я. Також очевидним для нього те, що для Богатирьової зараз "підшуковують інше місце".

"На сьогодні РНБО - непрацюючий інститут. Не факт, що президент хоче, щоб він був працюючим, але те, що там будуть зміни - це для мене також очевидно", - заявив Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...