Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бізнес і опозиція продовжать боротьбу з убивчим Податковим кодексом

Четвер, 11 листопада 2010, 14:50

Малі та середні підприємці мають намір продовжити акцію протесту проти ухвалення нового Податкового кодексу.

Про це заявила голова Комітету з питань захисту підприємців при опозиційному уряді Оксана Продан на засіданні опозиційного уряду в четвер.

Вона зазначила, що на засіданні профільного комітету закликала депутатів не підтримувати проект цього документа.

"16-го числа підприємці збираються до Верховної Ради, тобто всеукраїнська акція продовжиться", - сказала Продан.

"І так само я доводжу до відома опозиційного уряду, що 17-18-го числа у Брюсселі відбудеться засідання Союзу малого та середнього підприємництва, - і там ми матимемо можливість доповісти про стан знищення малого бізнесу в Україні цим проектом Податкового кодексу", - повідомила вона.

У свою чергу, депутат БЮТ Олександр Бондар висловив упевненість, що після ухвалення Податкового кодексу "половина бізнесу закриється, а половина піде в тінь".

На його переконання, тіньовий бізнес вигідний для влади, оскільки "у будь-який момент його можна притягнути до кримінальної відповідальності, і таким чином він є підконтрольний владі", однак легальні статті наповнення бюджету будуть втрачені.

"Через 2-3 місяці це все одно вибухне, і ця влада відмовиться від цього документа. І я не знаю, яким чином вони будуть шукати винних", - сказав Бондар.

У свою чергу, БЮТівець Андрій Сенченко сказав, що головною дохідною статтею бюджету наступного року стане штрафування підприємств, оскільки Податкова отримає для цього всі можливості, користуючись недосконалістю Податкового кодексу.

"Нас як опозицію звинувачують у тому, що ми лише критикуємо і нічого не пропонуємо. Тому я сформулював пропозицію для влади, її сутність полягає в наступному: зупинити цей безглуздий процес", - заявив він

"У 2010 році треба вирішити дві проблеми. Перша - ухвалити розділ адміністрування податків, можливо, поки що у вигляді окремого закону, який з часом буде інтегровано в майбутній Податковий кодекс. І друге питання - законом встановити граничний рівень податкового навантаження на комерційний прибуток підприємств, а також граничний рівень оподаткування праці в нашій країні - тобто нарахувань на зарплату", - додав Сенченко.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...