Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія вказала на порушення прав людини в США

Четвер, 11 листопада 2010, 16:30
 

У Росії звертають увагу на серйозні проблеми із правами людини в США.

Про це в четвер заявив офіційний представник МЗС Росії Андрій Сазонов, повідомляє прес-служба російського міністерства.

За його словами, 9 листопада Робоча група Ради ООН з прав людини по проведенню Універсального періодичного огляду прийняла підсумкову доповідь про проходження даної процедури США.

"Держави-члени й спостерігачі ООН винесли на адресу США 228 - рекордне число - рекомендацій, що стосується дотримання прав людини й усунення їхніх порушень усередині країни й у ході воєнних операцій за кордоном", - сказав він.

"Підсумки розгляду доповіді США знову підтверджують, що в західних країнах, які нерідко претендують на роль лідерів у правозахисній сфері, існують серйозні проблеми в справі забезпечення й дотримання прав людини", - заявив Сазонов.

За його словами,  у рекомендаціях, виданих ООН, особливо відзначена необхідність скасування смертної кари, закриття в'язниці на базі в Гуантанамо.

Також у рекомендаціях відзначається необхідність ретельного розслідування випадків застосування катувань і перевищення повноважень силовими структурами, боротьби з расовою дискримінацією й нетерпимістю, дотримання прав мігрантів, меншостей і корінних народів.

Ця заява російського МЗС з'явилася в той час, як світова громадськість висловлює стурбованість жорстоким нападом на журналіста видання Комерсант Олега Кашина.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування