"Регіони" сподіваються, що на об'єктивність Європарламенту

Четвер, 11 листопада 2010, 17:28
Партія регіонів прагне лише об'єктивної резолюції Європейського парламенту щодо політичного становища в Україні.

Про це заявив депутат від Партії регіонів, член Постійної делегації Верховної Ради у Парламентській Асамблеї ЄС - Східні сусіди Володимир Вечерко.

Коментуючи заяву представників від Європейської народної партії - євродепутатів від Німеччини Ельмара Брока та Міхаеля Галера - на українську тематику, депутат зазначив, що "цей документ викликав у нього глибоке розчарування".

Він зазначив, що "ця інформація, на жаль, його не здивувала".

"Адже ЄНП з самого початку, з моменту приходу до влади в Україні нового керівництва, демонструє упереджене ставлення до нього", - зазначив Вечерко.

"Ця впливова партія виявляє неспроможність об'єктивно оцінювати ті складні процеси, які відбуваються в нашій державі, займати збалансовану позицію при розгляді українського питання", - цитує депутата УНІАН.

За його словами, "при оцінці подій в Україні ЄНП використовує винятково точку зору українських опозиційних сил, яка спрямована лише на дискредитацію чинної влади і, зазвичай, віддзеркалює й суб'єктивну думку окремих осіб, а не волю народу".

"Складається таке враження, що заяви ЄНП стосовно подій в Україні пишуться не в Брюсселі чи в інших столицях Євросоюзу, а десь на Подолі в Києві", - заявив Вечерко.

Депутат підкреслив, що "Партія регіонів як партія влади залишається відкритою до діалогу і завжди готова на компроміси, що йдуть на користь нашим громадянам, сприяють покращенню рівня їхнього життя".

"Регіонали завжди працювали на благо народу і ніколи не зраджували його інтерес", - наголосив він.

При цьому депутат висловив жаль, що "найбільша партія в Європі у такий спосіб фактично відійшла від європейських фундаментальних цінностей, базових постулатів політичної етики й культури".

"При цьому з боку ЄНП не те що не робиться жодних спроб почути іншу, альтернативну точку зору, але й свідомо блокуються будь-які намагання її донести", - заявив Вечерко.

На думку депутата, "термін "компанійство", використаний вказаними євродепутатами при оцінці відносин між Партією регіонів та європейськими соціалістами, слід застосовувати до відносин саме між ЄНП та БЮТ - НУНС - Народний Рух.

"Ці відносини ґрунтуються не на схожості політичних платформ чи сповідуванні ідентичних цінностей (адже БЮТ є партією відверто лівого спрямування), а на "кумівстві" їхніх політичних функціонерів", - заявив Вечерко.

Депутат також висловив сподівання, що "Європарламент, а це не лише євродепутати від ЄНП, спроможеться не йти на поводу української "п'ятої колони" та ухвалити збалансований документ, що, безумовно, сприятиме розвитку конструктивних відносин між Україною та ЄС".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...