Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Онопенко не хоче віддавати свій будинок у центрі Києва

П'ятниця, 12 листопада 2010, 11:28

Верховний суд України оскаржить в адмінсуді Києва урядове розпорядження про передачу орендованих ВСУ приміщень.

Про це заявив глава ВСУ Василь Онопенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У понеділок буде зроблене подання в Окружний адмінсуд міста Києва про розгляд законності цього розпорядження", - сказав він журналістам у п'ятницю в Києві.

Виступаючи на засіданні пленуму ВСУ, Онопенко назвав відповідне розпорядження уряду "незаконним, необґрунтованим і несправедливим", і таким, котре неможливо виконати.

"Наш закон гарантує, що кожен суддя має право на окремий кабінет і робоче місце, все інше - від лукавого і не може розпорядження Кабміну викреслити положення закону", - відзначив він.

Онопенко також додав, що ВСУ не має наміру передавати в управління Вищого спеціалізованого суду розгляд цивільних і кримінальних справ свої приміщення в Києві за адресою П.Орлика, № 4, 4-а й інше майно.

"58 суддів, що працюють у суді, і більш 300 працівників апарата суду на вулицю розглядати справи не підуть, і будуть працювати там, де ми працюємо", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 28 жовтня Онопенко заявив, що ВСУ подає позов до Кабміну про визнання незаконним урядового розпорядження про передачу будинків, орендованих Верховним судом Вищому спеціалізованому суду.

Вищий спеціалізований суд по розгляду цивільних і кримінальних справ був створений 1 жовтня нинішнього року указом президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: