На Львівщині в людей відбирають землю, прикриваючись Євро-2012

П'ятниця, 12 листопада 2010, 13:00
На Львівщині влада змушує людей віддавати землю задешево і вже використовує її, не заплативши, під приводом заходів до Євро-2012.

Про це пише видання "Expres.ua".

За його даними, "чиновники наказують людям продати їхню землю дешевше за яму на цвинтарі", ще й залякують: "не віддасте - прийдуть "донецькi пацани" i переконають", а також "не вiддасте землю добровiльно - заберемо силою".

"Людям ще тільки обіцяють заплатити по 285 гривень за сотку, а бульдозери вже знищили їхні городи", - пише видання.

Землю відбирають нібито під дорогу для євростадіону. Як пише видання, це десятки гектарів землі у прилеглих до Львова селах, ринкова вартість яких "щонайменше 10 мiльйонiв євро, а людям за це хочуть заплатити 71 тисячу на всіх".

Земля, на якій начебто має постати iнфрастурктура спортивної арени, є власнiстю 60 людей. Вони мають усі правовстановлюючi документи на цю землю. Ці люди бояться за своє життя і своїх рідних.

Одна з власниць землі, яка є інвалідом і ростить двох дітей, каже, що людям пропонували "за метр землі - 2 гривні 85 копійок, вiдповiдно, за сотку - 285 гривень".

"Писала заяви, що не продам землю, бо цiна низька, та й не хочу я її продавати. Просила, аби не забирали її у мене, а дали рiвноцiнну взамiн. Але мене нiхто й слухати не хотiв, показували на дверi - геть! А навздогiн чула: бидло", - розповідає жінка

"Чотири родини оголосили державi вiйну...  56 власникiв дали згоду на продаж й написали заяви. Нинi й самi достеменно не знають, що пiдписували. На руках - жодного документа", - зазначає вона.

Нібито цим 56-м власникам вдалося домогтися ціни 6 гривень 25 копiйок за сотку. Однак, за даними видання, ринкова цiна однiєї сотки землi бiля євростадiону нині оцінюється в 5 тисяч доларiв, або ж 40 тисяч гривень. Але копiї документів тим, хто погодився, не дали.

У розпорядженні №921/0/5/10 за підписом губернатора Львівщини, "регіонала" Василя Горбаля наказано: визначити перелік земельних ділянок, якi підлягають відчуженню, забезпечити грошову експертну оцінку землі та проконтролювати це. У додатку - списки людей, у яких чиновники забирають понад 20 гектарів землі.

При цьому власникам землі не надіслали повідомлення про викупну ціну, не зазначили термін викупу, не вказали джерела фінансування витрат, пов'язаних із викупом, не надали iнформацiї про землю, яка може бути надана замість забраної.

При цьому, як пише видання, "на цiй землi заплановано будувати готель, торговельний пасаж, центр виставкового продажу, офiсний комплекс, адмiнiстративно-побутовий комплекс", тобто заклади комерційного характеру, що не дозволяє примусово вилучити землю "для суспільних потреб".

Між тим, на земельних ділянка тих, хто не давав згоди продати їх, уже ведуться роботи.

Як пише "Expres.ua", люди "готові лягти під колеса бульдозерів" і братися за зброю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...