Онук Бандери не хоче перепоховання діда за нинішньої влади

Понеділок, 15 листопада 2010, 10:49

Онук провідника ОУН Степана Бандери виступає проти перепоховання в Україні праху його діда за нинішньої влади.

"Перепоховання обов'язково відбудеться. Але не в найближчому майбутньому", - написав він у своїй колонці на "Історичній правді".

Степан Бандера нагадав, що минулого року до них звернувся секретаріат президента Віктора Ющенка із цього питання, і більшість членів родини вирішила, "що поки що заскоро це робити".

"Позиція родини така: перепоховання повинно сприяти консолідації українського суспільства, а не його розколу. Для цього потрібно проводити відповідні освітянські заходи, але ми бачимо, хто сьогодні відповідає за освіту в начебто незалежній Україні, яка нібито навіть неспроможна написати свою власну історію без допомоги "старшого брата по великій вітчизні", - пише онук Бандери. 
 
"Я не уявляю - і це моя позиція - перепоховання можливим при сьогоднішній владі, яка так вдало тримається на розколі суспільства - адже розділеними легше керувати. Тим більше, що при цій владі все дозволено українофобам, які без страху нападають на свідому українську молодь навіть під час музичних фестивалів", - додав він.

Степан Бандера порадив українцям "зараз думати більше про Межигір'я, а не Бандеру, аби їхнє життя покращилося вже сьогодні".

Як відомо, в Івано-Франківську з представників місцевої інтелігенції створено комісію з перепоховання праху Степана Бандери на Прикарпатті.

Бандера похований на мюнхенському цвинтарі Вальдфрідгоф.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування