Ахметов отримав більше ста мільйонів від інвесторів Путіна

Понеділок, 15 листопада 2010, 10:59
Компанія Midland Resources Holding Limited виплатила Luxe Holding Limited $105 мільйонів у рамках мирової угоди по "Запоріжсталі".

Таким чином сторони врегулювали свій недавній спір у Високому суді Лондона, який виник у зв'язку з придбанням часток участі в групі компаній "Запоріжсталь", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У рамках мирової угоди компанія Midland виплатила компанії Luxe суму у $105 мільйонів у якості повного і остаточного врегулювання взаємних претензій сторін", - йдеться у повідомленні Luxe.

Згідно з повідомленням, за угодою сторін інші деталі мирової угоди розголошенню не підлягають.

Як відомо, Luxe, підконтрольна родині бізнесмена Ріната Ахметова, звернулася до британського суду у зв'язку з відмовою Midland, якою на паритетних засадах володіють Едуард Шифрін і Олександр Шнайдер, виконати угоду купівлі-продажу частки Midland в "Запоріжсталі" за $690 мільйонів.

Цей документ був підписаний 4 травня, і в його рамках Luxe 6 травня перерахувала $50 мільйонів, а до 31 травня, коли повинна була бути завершена передача акцій, їй слід було заплатити ще $350 мільйонів, а решта $290 мільйонів - рівними частинами протягом 18 місяців.

Однак, 19 травня, за день до обумовленої раніше дати підписання більш конкретної угоди, Шифрін повідомив Ахметова про рішення продати частку Midland в "Запоріжсталі" іншому покупцеві.

Midland повернула Luxe $50 мільйонів передоплати і ще $50 мільйонів в якості штрафу, про який йшла мова в підписаній угоді купівлі-продажу.

За даними Luxe, угода Midland з "Трійкою Діалог" була завершена 26 травня, ціна її склала $850 мільйонів, тому Luxe зажадала компенсацію виходячи з різниці сум угод ($160 мільйонів, але враховуючи сплачені Midland $50 мільйонів).

Відповідач, у свою чергу, наполягав, що мав право відмовитися від угоди і $50 мільйонів є достатньою компенсацією.

Офіційно кінцевий покупець частки Midland в "Запоріжсталі" до цього часу невідомий.

ЗМІ повідомляли, що Шифрін і Шнайдер продали свою частку у комбінаті, близьку до 50%, групі російських інвесторів, інтереси якої представляли Внєшекономбанк і "Трійка Діалог".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування