Москаль хоче, щоб Стогнія "закрили"

Понеділок, 15 листопада 2010, 15:10
Депутат від НУНС Геннадій Москаль закликає порушити проти Костянтина Стогнія кримінальну справу за побиття депутата від НУНС Юрія Гримчака.

Як повідомляє прес-служба "Народної самооборони", Москаль направив генпрокурору Віктору Пшонці відповідне депутатське звернення.

"За лаштунками передачі цілком логічне запитання до пана Стогнія, чи мав він особисто моральне право бути представником МВС на розгляді питання стосовно присвоєння спеціальних звань в системі МВС...викликало у Стогнія неадекватну реакцію", - заявив депутат.

За його словами, Стогній "незаконно, на підставі сфальшованих документів, всупереч діючому законодавству отримав спеціальні звання "майор міліції", "підполковник міліції" та "полковник міліції".

Москаль також заявив, що Стогній "створив конфліктну ситуацію, що не сумісно зі статусом  працівника міліції  і є грубим порушенням закону "Про міліцію".

"Під час конфліктної  ситуації радник міністра МВС, полковник міліції Стогній наніс побої, чим cпричинив тілесні ушкодження Гримчаку, прекрасно знаючи і усвідомлюючи, що останній є народним депутатом України", - зазначив депутат.

Він стверджує, що "дії пана Стогнія підпадають під ознаки статті 146 Кримінального кодексу "Погроза або насильство щодо державного або громадського діяча".

"В диспозиції даної статті сказано: погроза вбивства, заподіяння шкоди здоров'ю, знищення або пошкодження майна, а також викрадення або позбавлення волі щодо народного депутата України карається позбавленням волі на строк від 4 до 7 років", - заявив Москаль.

У повідомленні також наголошується, що "Гримчак пройшов медичне обстеження, яке підтверджує умисне нанесення йому тілесних ушкоджень і побоїв під час виконання ним громадської  діяльності, що передбачена законом "Про статус народного депутата України".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування