Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна чекає подарунків від Євросоюзу

Середа, 17 листопада 2010, 13:41
Рішення щодо затвердження Плану дій щодо безвізового режиму буде прийнято безпосередньо на саміті Україна-ЄС.

Про це заявив глава місії України при Євросоюзі Костянтин Єлисєєв, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми сподіваємося, що одним з головних результатів саміту стане надання Плану дій щодо безвізового режиму. Робота ще триває, але я маю всі підстави сподіватися, що все буде успішно", - сказав він.

"Остаточне рішення буде прийнято на саміті 22 листопада", - додав Єлісєєв.

Глава місії зазначив, що відносно саміту українська сторона вирішила "зробити його якомога прагматичніше, без гучних назв, але з досягненням реальних результатів".

За його словами, в ході саміту буде обговорюватися три теми.

Перша - внутрішній розвиток в Україні та ЄС, друга - відносини України і ЄС, в тому числі створення зони вільної торгівлі, транспорт, співпраця у сфері енергетики, сільського господарства, і третя - регіональні питання, зокрема, придністровський конфлікт, відносини України з Росією і Білорусією, боротьба з піратством.

Нагадавши, що українську делегацію очолить президент Віктор Янукович, Єлісєєв повідомив, що в свою чергу ЄС буде представляти президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, президент Ради ЄС Херман ван Ромпай, єврокомісар Штефан Фюле, Верховний представник ЄС Кетрін Ештон.

За результатами роботи саміту сторони сподіваються затвердити спільну заяву, яка відобразить головні досягнення саміту.

Крім того, на саміті планується затвердити звіт про прогрес щодо переговорів України-ЄС щодо угоди про асоціацію, про співпрацю в енергетичній сфері.

"Також ми підпишемо важливий документ - протокол до угоди про партнерство щодо участі України в програмах ЄС, зокрема, у галузевих програмах - у сфері енергетики, безпеки на морі, транспорті, сільському господарстві", - сказав глава місії.

Відповідаючи на питання журналістів про те, якими будуть основні меседжі української сторони на саміті для Євросоюзу, Єлісєєв сказав: "Курс на Євросоюз залишається незмінним".

"Відносно спекуляції про те, що Україна повернеться до так званої "радянської моделі" - всі ці думки помилкові. Ми також чітко відзначимо, що стабілізація відносин між Україною і Росією тільки на благо для відносин України та ЄС", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування